- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Bomba“ u NBA – Hrvat stiže kod Jokića!

© AP Photo / Petros GiannakourisDario Šarić
Dario Šarić - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
Pratite nas
Hrvatski košarkaški as Dario Šarić dogovorio je sve uslove sa Denver Nagetsima i stiže kod Nikole Jokića. Prekaljeni centar će na ime dvogodišnjeg ugovora inkasirati 10,6 miliona dolara potvrdio je poznati NBA insajder Adrijan Vojnarovski.
Jasno je da će Dario Šarić biti pojačanje za Jokića i Denver, u koji stiže iz Golden Stejta. Šarić je imao marginalnu ulogu u Voriorsima posle čega je očekivano usledio rastanak.
Brojke su za njegove kvalitete bile niske zbog slabe minutaže. Hrvat je prosečno ubacivao osam poena, uz 4,4 skoka i 2,2 asistencije.
Nakon što su tim iz Kolorada napustili Kentavijus Kaldvel-Poup i Redži Džekson, ovo je prvo pojačanje za tim koji s klupe vodi Majkl Meloun.
Šariću, koji se trenutno nalazi sa Hrvatskom na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, Nagetsi će biti šesti klub u NBA ligi i on će pružati podršku Jokiću u reketu i pod košem.
Još pre osam godina Dario je stigao u Ameriku, gde je iz Efesa prešao u Filadelfiju. Nosio je zatim dresove Minesote i Finiksa, branio je boje Oklahome, te Golden Stejta i sada će zaigrati za Denver.
Podsetimo, Hrvati su izborili plasman u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, gde će se sastati sa Grčkom, koja je uništila Sloveniju i ugasila nade Luke Dončića i drugova da će zaigrati u Parizu ovog leta.
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
SPORT
Topić ostaje u Americi
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
SPORT
Debakl Slovenaca – Hrvati se provukli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala