- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Debakl Slovenaca – Hrvati se provukli

© Foto : FIBALuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Slovenije doživela je pravi debakl u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igre, ali je Hrvatska uspela da ostane na tom putu.
Slovenci su poraženi od Grčke sa ubedljivih 96:68, a nije im pomogla ni dobra partija jednog od najboljih igrača sveta Luke Dončića.
On je utakmicu završio sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija, a pravu podršku imao je samo od naturalizovanog Amerikanca Džoša Niba koji je dodao 17 poena uz sedam uhvaćenih lopti.
Očajni su bili Klemen Prepelič (šest poena), Zoran Dragić (četiri poena) i Vlatko Čančar (dva poena) pa Slovenci nisu mogli da se nadaju pobedi.
Na drugoj strani se istakao Amerikanac Tomas Vokap sa 19 poena, a Janis Adetokumbo nije forsirao i imao je 13 poena za skoro 21 minut na terenu.
Grci su se plasirali u finale kvalifikacija gde će odmeriti snage sa Hrvatskom koja je savladala Dominikansku Republiku sa 80:77.
Hrvatsku je predvodio Ivica Zubac sa 25 poena i devet skokova, pratio ga je Džejlin Smit sa 14 koliko je imao i Dario Šarić, a na drugoj strani Kris Duarte je imao 17 poena.
,Prethodno je do finala stigao i Brazil koji je savladao Filipine sa 71:60.
U finale idu i Bahami posle trijumfa nad Libanom rezultatom 89:72, a tim putem će i Letonija posle trijumfa nad Kamerunom sa 72:59.
U finale je prošla i Španija, mučila se sa Finskom, ali je na kraju slavila sa 81:74.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala