- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Orlovi uhvatili zalet – pobeda „iza zatvorenih vrata“

© AP Photo / Abbie ParrNikola jokić
Nikola jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je prvu pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre i savladala Holandiju sa 90:74 iza zatvorenih vrata Beogradske arene.
U timu Srbije Uroš Plavšić postigao je 19 poena uz šest skokova za 14 minuta igre, Nikola Milutinov je dodao 17 koševa uz tri uhvaćene lopte, dok je Nikola Jokić za 20 minuta postigao dva poena, 10 asistencija i devet skokova.
„Domaćin Srbija nije želela da omogući prenos uživo, jer se tim priprema za Olimpijske igre i zato svoje taktičke karte drži za sebe. Jedino što možemo da komentarišemo je rezultat koji kaže da Holandija jednostavno nije dovoljno stegla odbranu. Srbija je pogodila 70 odsto svojih šuteva za dva“, pišu Holanđani.
Osim Nikole Jovića, selektor Pešić je u protokolu imao sve igrače koji su trenutno na pripremama, ali je odlučio da ne koristi četvoricu – Jaramaz, Radanov, Ristić i Pokuševski nisu ulazili u igru, dok je Gudurić na terenu proveo tek nešto više od dva minuta.
Dakle, Plavšić je ubacio 19 poena i dodao šest skokova, Bogdanović šest poena i toliko asistencija, Marinković osam poena, Dobrić 11, Jokić dva poena, 10 asistencija i devet skokova, Micić četiri poena i pet asistencija, Davidovac sedam poena, Avramović takođe sedam, a Milutinov 17.
Šut za tri poena našeg tima bio je 28 odsto (7/25). Najbolji trojkaš bio je Ognjen Dobrić koji je gađao 3/4, dok je Vasilije Micić šutirao neslavnih 1/7. Nisu se proslavili ni Bogdanović sa 0/3 i Davidovac 1/4. Ali, tek su počele pripreme, biće to sve bolje.
Takođe, može da raduje brojka od 30 timskih asistencija, od čega je samo Jokić imao 10, Bogdan šest, a Micić pet.
Srbija će prvi zvanični prijateljski meč igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Ekipa odatle ide u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.
Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2024
EURO 2024
Francuzi izbacili Portugalce na penale i idu na Špance u polufinalu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala