- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Fudbal i „pokušaj fudbala“ – Francuzi do polufinala bez gola iz igre

© AP Photo / Hassan AmmarPortugalija Francuska
Portugalija Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
Pratite nas
Od prva dva četvrtfinala Evropskog prvenstva videli smo dva lica: prvo su Španci i Nemci igrali fudbal, a onda su to Portugalija i Francuska probali da urade. Pravo je pitanje da li im je to pošlo za nogom.
Posebno su negativni reflektori sportske javnosti upereni ka Francuzima. Bivši šampion sveta i aktuelni vicešampion na ovom prvenstvu stigao je do polufinala bez datog gola iz igre i to je prvi put u istoriji da imamo ovakav slučaj.
Razlog možemo tražiti u tome što je Francuska natrpana igračima izuzetno snažne fizičke građe, odličnih u defanzivi, ali skromnih u razmišljanju kada se dođe do same završnice napada.

Zanimljivo je i da veliki broj napada Francuska rešava preko Kundea koji ima snage da pretrči 20 kilometara po utakmici, ali jednostavno ne zna šta će sa loptom u završnoj trećini napada, niti bi to trebalo da bude njegov posao. U pojedinim momentima sve je to bilo pomalo i bolno za gledanje.

Francuzi su na ovom turniru nadigrali Austrijance sa 1:0 autogolom Vebera, potom protiv Holandije odigrali 0:0, a protiv Poljaka do gola stigli posle pogotka Kilijana Mbapea iz penala.
U osmini finala savladali su Belgijance autogolom Vertongena, pa su sada protiv Portugalije igrali nerešeno 0:0 i eliminisali ih tek posle penal serije sa 5:3.
Istini za volju, slične probleme za glavobolju imali su i Portugalci koji jesu probijali preko Leaa i Mendeša po levoj strani, ali je potom dolazilo do kolapsa i totalnog izostanka dobrih ideja, a Kristijano Ronaldo bio je potpuno odsečen od ostatka ekipe.
Prvo četvrtfinale je bilo mnogo uzbudljivije, neko će reći i finale pre finala, a Španci su odradili posao i, iako su po imenima znali da dođu sa mnogo jačim ekipama, stignu do završnice velikog takmičenja. Ne bi bilo iznenađenje da na kraju i podignu trofej.
Jedan od komentara sa društvenih mreža je bio pre svega šaljiv, ali u svakoj šali ima po malo i istine: „Eliminišite i Francusku i Portugaliju, pa neka Španci i Nemci igraju revanš u polufinalu“.
Nikola jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
SPORT
Jokić i Orlovi uhvatili zalet – pobeda „iza zatvorenih vrata“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala