- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najveći svetski lideri stižu u Astanu: Putin će razgovarati sa Sijem, Erdoganom...

© Sputnik / Aram Nersesyan / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin obaviće 3. jula, na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Astani, bilateralne sastanke sa više svetskih lidera, između ostalih i sa Si Đinpingom i Redžepom Tajipom Erdoganom, rekao je novinarima pomoćnik predsednika za međunarodne poslove Jurij Ušakov.
Samit ŠOS-a će se održati 3-4. jula u Astani. Događaj će biti održan pod sloganom „Jačanje multilateralnog dijaloga – težnja ka održivom miru i razvoju“.
„U suštini, bilateralni pregovori će se održati 3. jula, odnosno pre otvaranja samita ŠOS. Očekuje se da ćemo prvi razgovor imati sa predsednikom Mongolije Hurelsuhom, zatim će biti razgovor sa predsednikom Azerbejdžana Alijevom, a nakon toga će biti razgovor sa liderom Pakistana Šarifom. Nakon toga razgovor sa Erdoganom, zatim sastanak sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, a pre odlaska na neformalnu večeru za učesnike samita, naš predsednik će se sastati sa domaćinom ovog samita, gospodinom Tokajevim“, rekao je Ušakov.
Prema njegovim rečima, raspored ruskog lidera 4. jula uglavnom uključuje učešće na samitu, ali će možda biti vremena i za organizovanje kratkih bilateralnih kontakata.
Očekuje se da na samitu ŠOS-a u Astani budu potpisana 24 dokumanta.
Predsednik Kine Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
SVET
Si: Samit ŠOS otvoriće novu stranicu saradnje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala