- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za čoveka koji nikada ništa nije osvojio

© AP Photo / Ebrahim NorooziHari Kejn
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Engleska slavi Džuda Belingema i njegove „makazice“ koje su u 95. minut „isekle“ snove Slovačke da mogu do podviga i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali je Dragoslav Stepanović „Zlatni brk“ dodelio njegovom kolegi Hariju Kejnu.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Nakon što je Belingem izjednačio minut pre kraja i „kupio“ produžetak anemičnim i letargničnim Englezima, Bajernov Hari Kejn je već u prvom minutu nastavka matirao Dubravku, i ispostaviće se, trasirao put svom timu ka četvrtfinalu EP.
Za Stepija – dovoljno da ponese titulu „Zlatni brk“.
„Kejn koji nikada ništa nije osvojio u fudbalu odlučio je utakmicu sa Slovacima. U Bajernu je bio najbolji golgeter minule sezone i u reprezentaciji Engleske je najbolji strelac. Igra glavom mu je najjača osobina i tehnički je isto dobar. Ipak, njegov najveći kvalitet je osećaj gde treba da bude u 16 metara kada treba da postigne gol“, rekao je Dragoslav Stepanović.
Engleze koji su na jedvite jade izbacili nezgodne Slovake, koji su pokazali Srbiji i svima ostalima, da „tri lava“ nisu bauk i da sa njima može da se igra fudbal, baš kao što su to učinili i Slovenci, očekuje meč četvrtfinala sa Švajcarcima, gde će imati izuzetno težak zadatak, pošto su „sajdžije“ rutinski izbacile dotadašnje vladare Starog kontinenta – Italijane.
Podsetimo, Hari Kejn u profesionalnoj karijeri na seniorskom nivou i dalje nije osvojio trofej. Prosto je neverovatno da je po odlasku iz Totenhema i dolasku u Bajern, ni sa Bavarcima nije prigrlio nijedan od trofeja na koje su navikli navijače.
Izgubio je Bajern trku za titulu Bundeslige sa Leverkuzenom, ispao je i iz Kupa Nemačke, koji su takođe prigrlili "farmaceuti", dok su u polufinalu Lige šampiona zaustavljeni od Real Madrida.
Lamin Jamal - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
EURO 2024
Španac opet ispisao istoriju EP – i ima želju od 58 miliona evra!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala