- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Španac opet ispisao istoriju EP – i ima želju od 58 miliona evra!

© AP Photo / Manu FernandezLamin Jamal
Lamin Jamal - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Napadač Španije Lamin Jamal ušao je u istoriju evropskih prvenstava kao najmlađi akter nokaut faze. Momak koji ima samo 16 godina našao se u startnoj postavi protiv Gruzije u pobedi rezultatom 4:1 i upisao je asistenciju.
Barselonino čudo od deteta Lamin Jamal prvo je ispisao istoriju kao najmlađi fudbaler u istoriji EP, bilo je to protiv Hrvata u meču prvog kola grupne faze, a kako još nije napunio 17 godine, što će se dogoditi ovog meseca, tako je Jamal još jednom zlatnim slovima ispisao istoriju najvažnije sporedne stvari na svetu.
Za ravno 13 dana brzonogi napadač koji poseduje strašan „vic u igri“ napuniće 17 godina, a do tada će njegova selekcija odigrati najmanje još jedan meč, i to protiv domaćin EP – Nemačke. Veliki derbi dve fudbalske velesile zakazan je za 5. jul. a pobednik će se plasirati u polufinale.
Inače, posle od utakmica grupne faze u kojima je „crvena furija“ pokazala totalnu dominaciju, upisavši sve pobede do sada na prvenstvu Evrope, računajući i meč osmine finala sa Gruzijom (4:1), Jamala su pitali koga bi iz reprezentacije voleo da ima za saigrača u Barseloni, a on je ko iz topa ispalio – Nika Vilijamsa.
I zaista njih dvojica predstavljaju fantastičan i ubojit tandem Španije na EP. Niko igra po levoj strani u špicu napada, Jamal je preko puta i kada krenu, deluju nezaustvljivo.
Ostaje da se vidi da li će Barselona reagovati da ispuni želju svom biseru, želju od 58 miliona evra koliko iznosi njegova otkupna klauzula, što predstavlja pravu sitnicu za fudbalera kvaliteta Nika Vilijamsa iz Atletik Bilbaaa.
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
EURO 2024
„Zlatni brk“ za čoveka koji nikada ništa nije osvojio
Španija i Gruzija - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
EURO 2024
Englezi prošli kroz „iglene uši“ – Španija posle šoka spakovala „poker“ Gruziji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala