- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Vrteška“ u NBA – udarac za Jokića i Denver i Micić „na radaru“

© AP Photo / Abbie ParrNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Denver Nagetsi ostali su bez izuzetno bitnog igrača, jer Kentavijus Kaldvel-Poup odlazi u Orland kao slobodan agent, zbog toga salari kepa i toga što klub nije mogao da mu ponudi platu kakvu zaslužuje. Jasno je da će to bitu ozbiljan udarac za Denver i Nikolu Jokića, jer ekipa po svemu sudeći ne planira nikoga da dovede kao zamenu.
Klupa je označena kao najslabija tačka NBA šampiona od pre dve sezone, a visoka plata koju ima Majkl Porter Džunior nije ostavila prostora da Kaldvel Poup bude adekvatno plaćen, što je iskoristio Orlando i doveo ga za ugovor „težak“ 66 miliona dolara. Denver mu je nudio svega 15 miliona dolara godišnje, a Medžiksi čak sedam više, što je za tri sezone 21 miliona više.
Trenutno se kao jedino potencijalno pojačanje Denvera pominje Vasilije Micić koji je iz Oklahome prešao u Šarlot Hornetse, i on je na „radaru“ tima iz Kolorada.
Poup je bio izuzetno bitan igrač za tim Majkla Melouna i imao je fantastičan učinak u defanzivnim zadacima, dok je na drugoj strani terena njegov šut za tri poena neretko pravio razliku.
Inače, u noći između nedelje i ponedeljka, odnosno 1. jula, Denver nije bio aktivan u dovođenju novih košarkaša. Bilo je uzbudljivo u čitavoj ligi, jer je Kris Pol napustio Golden Stejt i prešao je u San Antonio Sparse. Snažni Litvanac Jonas Valančijunas kao slobodan agent siže u Vašington Vizardse, dok od odlaska Džejmsa Hardena u Los Anđeles Lejkerse nema ništa, iskusni levoruki šuter ostaje član Klipersa za 70 miliona dolara za dve godine.
Pol Džordž napustio je Los Anđeles Kliperse i karijeru će nastaviti u Filadelfiji.
Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
SPORT
Dokaz da je Luka bio apsolutno u pravu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala