- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dokaz da je Luka bio apsolutno u pravu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićTristan Vukčević
Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Dok priče o odlascima i dolascima još uvek nisu postale aktuelne, tokom prošle sezone, Tristan Vukčević napustio je Partizan i otišao u NBA ligu. Njegova odiseja preko bare je već završena, a ono što u crno-belom dresu nije uspevao u Vašingtonu, za to kratko vreme jeste. Kako su oni dobili ono što Partizan nije znao najbolje zna Luka Dončić.
Šta bi bilo kad bi bilo? U mnogo situacija navijači znaju da žale odlaske pojedinih igrača, a da li će to biti slučaj sa Partizanom i talentovanim Tristanom Vukčevićem.
Za dve godine koliko je proveo u Beogradu čini se da Tristan nije pokazao svojih sto odsto zbog čega je odlučio da ostavi evropsku košarku i oproba se u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
U evroligaškoj sezoni Vukčević je na terenu provodio manje od deset minuta uz učinak od 4,2 poena i 2,3 skoka, a samo u dva navrata je imao dvocifreni poenterski učinak.
Nije dobilo zadovoljavajuće, u mnogim mečevima je bio i van ekipe iako je bilo očekivano, spram toga što je letos zadržan u ekipi, da ima veću ulogu i da bude prava alternativa za Zeka Ledeja, jedinog pravog krilnog centra u timu crno-belih.
Nije se to dogodilo, ponovo je Ledej morao da igra i više od 30 minuta po utakmici, a odlukom Vukčevića da usred sezone napusti Partizan i ode u najgoru ekipu Istočne konferencije NBA lige, Vašington, bilo je jasno da mladog igrača zapravo i ne zanima da ostavi trag u zemlji svog porekla.
S obzirom na to da Vašington nije imao velike ambicije, Vukčević je odmah dobio priliku i minute koje je koristio na sjajan način – postao je startni centar, sa ulogom da šutira trojke i napada prodorom što mu je donelo fantastične brojke.
Pamtiće talentovani srpski košarkaš posebno april u kom je vezao tri sjajne utakmice.
I mnogi se sada pitaju – kako Vukčević to može u NBA, a nije mogao u Evroligi?!
Odgovor je veoma jednostavan, dao ga je Luka Dončić pre nekoliko godina i tada je naišao na burne reakcije, iako je sve samo suva istina.
„U Evroligi se igra više timska košarka, više se zasniva na taktici, i manje je vremena. U NBA je teže da se igra jer ima mnogo igrača koje je praktično nemoguće čuvati. Ipak, rekao bih da je u NBA lakše da se poentira jer su pravila drugačija, više je prostora i vremena, zato sam i rekao da je lakše davati koševe ovde. Teže je u evroligaškoj utakmici dati 30 poena nego u NBA utakmici, to je sto odsto. Kažem to zbog pravila. U Evropi, primera radi, momak poput Rudija Gobera može da stoji u reketu koliko god hoće, a ne samo tri sekunde. Samo zbog tog pravila, u NBA možeš lakše da dođeš do desetak poena“, rekao je Dončić.
I sve objasnio – samim tim i slučaj Vukčevića koji u narednoj sezoni neće nastupati za Vašington jer je taj klub odbio opciju da mu ponudi produžetak saradnje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala