- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za (ne)očekivanog heroja Nemačke – snalažljiv i van zone komfora!

© AP Photo / Andreea AlexandruKai Haverc
Kai Haverc - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Kai Haverc „otključao“ je Dance i u velikoj meri trasirao Nemcima put ka četvrtfinalu Evropskog prvenstva, nakon što je odmerenim udarcem sa 11 metara matirao Kaspera Šmajhela. U utakmici visokih uloga, bez prava na grešku, Dragoslav Stepanović, dodelio mu je „Zlatni brk“.
Njegov gol bio je za Stepija, po svemu sudeći, bitniji od onog što je postigao nešto kasnije Džamal Musijala.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Ofanzivni fudbaler Arsenala startovao je protiv Danaca na mestu klasičnog napadača, poziciji koja mu nije prioritetna, ali je na pravi način uspeo da odgovori izazovu i pritisku koji je pred njega stavio selektor Julijan Nagelsman.
© Foto : Printskrin/Jutjub - „Harald Schmidt“Dragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Dragoslav Stepanović
„Haverc koji ne igra na mestu na kom je stalno igrao u sredini terena, ali se dobro snalazi u ulozi špica. Ulazi u mnogo šansai, daje malo golova, ali golovi su ti koji su njegov tim odveli u četvrtfinale Evropskog prvenstva“, konstatovao je legendarni strateg Dragoslav Stepanović Stepi.
Nemci sada čekaju boljeg iz duela Španija – Gruzija, koji je na programu u nedelju od 21 čas.
A da je zaista kao što smatra Dragoslav Stepanović, potvrđuju brojne prilike koje je propustio Haverc. Posebno se to odnosi na vanserijski potez na sredini terena kada je fantastičnim prijemom izbacio dvojicu Danaca, da bi zatim izbio „oči u oči“ sa Šmajhelom, ali je bio nedovoljno koncentrisan, poslavši loptu pored gola, nakon što je „bocnuo“.
Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
EURO 2024
Munje, gromovi, prekid – i luda žurka na tribinama /video/
Zvanična lopta Evropskog prvenstva u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
EURO 2024
Ah, taj VAR – Danci „za nokat“ ostali kratkih rukava /foto/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala