- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Ah, taj VAR – Danci „za nokat“ ostali kratkih rukava /foto/

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZZvanična lopta Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Zvanična lopta Evropskog prvenstva u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Danska je u osmini finala eliminisana sa Evropskog prvenstvo od Nemačke, od koje je poražena rezultatom 2:0, golovima Haverca iz penala i Musijale iz igre. Ali, lako je moglo da bude drugačije da Joakimu Andersenu zbog milimetarskog ofsajda VAR nije poništio pogodak.
Vrh kopačke, praktično „za nokat“ u nedozvoljenoj poziciji našao se Dilejni, posle čega je Andersen levicom zakucao loptu iza leđa Manuela Nojera u 48. minutu.
Poveli su tada Danci, da bi usledila VAR provera koja je pokazala u koliko se zapravom malom ofsajdu nalazio defanzivac skandinavske selekcije.
Da je fudbal neretko surovo, Andersen je osetio svega dva-tri minuta kasnije, s obzirom na to da je posle poništenog pogotka u svom kaznenom prostoru nehotice igrao rukom, a sudija Danijele Orsato pokazao na belu tačku.
Upravo tako su Nemci „slomili“ otpor, do tog trenutka, izuzetno „žilavih“ Danaca. U 53. minutu Kai Haverc hladnokrvno je pogodio sa 11 metara, da bi konačan rezultat postavio Džamal Musijala 15 minuta kasnije.
Dancima više nije bilo povratka i završili su učešće na Evropskom prvenstvu, gde su bili u grupi sa Srbijom, Engleskom i Slovenijom, dok će Nemci u četvrtfinalu čekati pobednika današnjeg duela Španija – Gruzija (21 čas).
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
SPORT
Joveljić stigao Mesija i čuva Galaksi na vrhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala