- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Joveljić stigao Mesija i čuva Galaksi na vrhu

© Foto: Printskrin/https://streamja.com/nzAyMDejan Joveljić
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Povremeni srpski reprezentativac Dejan Joveljić bio je strelac drugog gola za Los Anđeles Galaksi u pobedi nad San Hozeom u gostima rezultatom 3:0. Bivši napadač Crvene zvezde stigao je tako do 12. gola u MLS ligi ove sezone, koliko ih ima i Mesi, dok je njegov tim ostao na deobi prvog mesta sa gradskim rivalom.
Pejntsil je „razbio dosadu“ i pronašao je put do mreže u 37. minutu, i bio je to jedini pogodak u uvodnih 45 minuta, da bi u nastavku Galaksi još dvaput pogodio u metu.
Joveljić koji se našao u startnih 11 postigao je efektan pogodak van šesnaesterca desnom nogom u 72. minutu. Raspalio je po lopti i pogodio gornji ugao gola domaćih, koji je branio Stori.
Na taj način se fudbaler kog selektor Dragan Stojković Piksi nije uvrstio čak ni na širi spisak putnika za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, gde se Srbija, loše provela i nije izašla iz grupe, upisao u strelce.
Dejan je stigao do 12. pogotka i deli četvrto mesto najboljeg strelca sa Leom Mesijem koji je trenutno na Kopa Amerika sa Argentinom. Srpski napadač uz dvocifren broj golova ima i četiri asistencije, a njegov Los Anđeles je posle pobede rezultatom 3:0 protiv San Hozea stigao do 40. boda.
Toliko ima i prvoplasirani Los Anđeles. Oba tima postigla su po 41 gol, s tim što je Galaksi primio 27 pogodaka, četiri više od gradskog rivala.
Džamal Musijala - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
EURO 2024
Nemci izbacili Dance – Italijanima otkucao „švajcarski sat“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala