- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak povukao paralelu između fudbala i tenisa: „Nema sredine – sve po spisku“

© Sputnik / Petar MilovanovićNovak Đoković na meču Srbija Danska
Novak Đoković na meču Srbija Danska - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Novak Đoković pričao je pred početak Vimbldona o fudbalskoj reprezentaciji Srbije koja je tradicionalno doživela neuspeh na Evropskom prvenstvu. Kako je i sam bio na terenu u meču odluke, gde je pružio podršku Orlovima pred početak meča sa Dancima, Nole je upitan po dolasku u Lodon, da oceni ono što se izdešavalo.
Srbija nije uspela da izađe iz grupe na EP. U konkurenciji sa Engleskom, Danskom i Slovenijom završila je na poslednjem mestu, te je ispala sa dva osvojena boda i jednim datim golom.
Premalo! Svestan je toga i Novak Đoković, koji je bio da pruži podršku Mitroviću, Tadiću i ostalim Stojkovićevim izabranicima.
„Ja sam se naježio kada sam izašao na teren i video onoliko naših ljudi prisutnih na tribinama. Kad je zasvirala himna, kada su svi u glas zapevali, da odzvanja stadionom 70 hiljada ljudi, to je nešto što mi u tenisu ne možemo da doživimo u toj meri. Ali, i te kako mi je dobro poznat taj osećaj kada treba da predstavljaš Srbiju na jako važnom takmičenju šta to znači koje su to emocije, kolika je tenzija i očekivanja i tako dalje“, rekao je Novak i nastavio:
„Nažalost, rezultat nije bio povoljan. Navijali smo, ja sam se eto potrudio da možda nekim svojim prisustvom, da dam neki dodatni motiv. Bio sam tu, imao sam dozvolu i čast da budem na terenu kada su završavali zagrevanje i da se sa njima i pozdravim. Ceo svet igra fudbal, fudbal je najveći sport, najpopularniji, nekada pre 20-30 godina reprezentacije koje su bile slabe u fudbalu sada su među 16, to se odnosi i na neke manje nacije, koje puno ulažu u sport. I sve jeto normalno, sport se razvija, ja mislim da mi imamo reprezentaciju sa puno fantastičnih individualnih igrača, nažalost nije se dogodilo da dožive uspeh na ovom EP. Ali, eto, otišli su posle 24 godine. Kada je fudbal u pitanju, i košarka, Srbija se nekako digne na noge, svi smo preuzbuđeni,nema sredine, ili si presrećan ili si razočaran i sve po spisku svakome“, zaključio je Novak.
Đoković će meč prvog kola Vimbldona igrati u utorak protiv Čeha Vita Koprive.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
SPORT
Nemac očekuje dramu, a Španac zna ko je favorit na Vimbldonu
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala