- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac očekuje dramu, a Španac zna ko je favorit na Vimbldonu

© AP Photo / John WaltonKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Početak Vimbldona, trećeg grend slema u sezoni, zakazan je za ponedeljak 1. jul, a Nemac ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev izjavio je da očekuje najneizvesniji turnir u poslednjih 20 godina. Za razliku od njega, Španac Karlos Alkaras smatra da je Novak Đoković, iako sveže operisan, favorit.
Nema dileme da će predstojeći Vimbldon biti izuzetno interesantan. Već u ponedeljak pravi srpski dan i čak troje naših tenisera u muškoj i ženskoj konkurenciji će na teren, dok će Đoković svoj put ka novom trofeju početi da krči u utorak protiv Čeha Vita Koprive.
A u susret Vimbldonu, svoje viđenje javnosti servirao je Aleksandar Saša Zverev koji je igrao finale prethodnog grend slema na Rolan Garosu, gde je zaustavljen od Karlosa Alkarasa.
„Razgovarao sam sa mojim bratom, prvi put sam stigao na Vimbldon sa osećajem da mogu da pobedim. Prethodnih godina zaista se nisam tako osećao. Verujem da će ovo biti najneizvesniji Vimbldon u prethodnih 20 godina. Nikada nije bilo toliko potencijalnih favorita. Mnogo je igrača koji mogu da osvoje titulu“, rekao je Saša Zverev.
Razlog za njegovu takvu prognozu ogleda se u činjenici da se Rodžer Federer penzionisao, da je Nadal konstantno povređen i uskoro će se i on povući, dok je Novak Đoković imao zahvat na kolenu.
„Otkako je Federer osvojio prvu titulu pre dve decenije, ovako nešto nije se dogodilo. Posle toga su stigli Rafa, Novak i Endi i uvek je bila kratka lista favorita. Sada je potpuno drugačija slika i dosta nas ima priliku da osvoji trofej. Jedan sam od tih igrača i sve ću uraditi. Naravno, potrebno je i dosta sreće“, rekao je Nemac ruskog porekla.
Za razliku od Zvereva, Karlos Alkaras je ipak izdvojio jedno ime u moru favorita.
„Pričao sam sa Novakom Đokovićem i rekao mu da je super čovek. Znamo koliki je profesionalac i koliko vodi računa o svom telu. Čak i u ovakvom stanju, Novak Đoković je za mene, posle operacije kolena i oporavka, na vrhu liste favorita“, kratko i jasno poručio je drugi reket planete Karlos Alkaras.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
SPORT
Novak progovorio o kolenu i čudesnom oporavku: „Jelena me je pitala – ne znam ni sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala