- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Novo prvenstvo i staro prokletstvo – Italija doživela sudbinu Španije i Portugalije

© AP Photo / Robert MichaelItalija
Italija - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Eliminacija Italije, koja je sa titulom prvaka Evrope stigla na turnir u Nemačkoj, za mnoge je iznenađenje, ali ako se gleda tradicija, onda to nije ništa novo. Naime, i na prethodna dva EP, šampion Starog kontinenta je ispadao u prvoj rundi nokaut faze.
Prokletstvo, sudbina ili ko zna šta li je, tek sve je počelo još pre osam godina, 2016. kada je Španija kao vladar Starog kontinenta ispala na prvom stepeniku.
Identičan scenario zadesio je četiri godine kasnije Portugalce predvođene Kristijanom Ronaldom, da bi sada u Nemačkoj i Azure zadesila ista sudbina.
Kai Haverc - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
EURO 2024
„Zlatni brk“ za (ne)očekivanog heroja Nemačke – snalažljiv i van zone komfora!
Pali su „bez ispaljenog metka“ pred Švajcarcima, koji su ih lako eliminisali golovima Frojlera i Vargasa. Bio je to prvi trijumf „sajdžija“ nad Italijanima još od 1993. godine, dok su na prethodnih pet susreta dve selekcije čak četiri puta remizirale uz trijumf Azura rezultatom 3:0.
Selektor Italije Lučano Spaleti sportski je podneo poraz i eliminaciju.
„Ukoliko pričamo o odgovornosti, ona je uvek na selektoru i prihvatam je. Nismo bili na nivou, dok su Švajcarci držali visok ritam koji mi nismo mogli da pratimo i nismo bili spremni. Onaj drugi gol u prvom minutu drugog poluvremena nas je totalno presekao. Švajcarci su zasluženo slavili u veliom meču i samo to je važno“, konstatovao je i dalje aktuelni selektor, sada već bivšeg prvaka Evrope.
Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
EURO 2024
Munje, gromovi, prekid – i luda žurka na tribinama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala