Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Postoji 100 grupa indikativnih na terorizam, žandarm će biti odlikovan čim izađe iz bolnice

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti ispred ambasade Izraela i najavio da će biti odlikovan, jer je na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu.
Vučić je novinarima rekao da je Jevremović svestan, da je operacija uspešno prošla i da je u dobrom stanju. Istakao je da je Jevremović reagovao vešto i ozbiljno.
On je naveo da se traga za još jednim licem koji se rukovodi istim principom kao Salahudin, i dodao da su oni bili praćeni.
Bilo je potrebno još sedam, osam dana da se prikupe dokazi i da se uhapse, a reč je o ljudima koji su ušli u ekstremističke i terorističke krugove, rekao je Vučić.
"U svakom slučaju, mi ćemo akciju da nastavimo, obezbedićemo sve DKP-ove, ali i garantovati sigurnost i bezbednost", rekao je Vučić.
On je istakao da Srbija ima obučene žandarme i policajce i čestitao njima i njihovim neposrednim komandirima i komandantu Žandarmerije.
"Čestitam svima u policiji, svim posebnim jedinicama. Čestitam ministru, čestitam svima na izuzetnom ponašanju policajca žandarma Miloša Jevremovića. Koji ima svega 34 godine i biće odlikovan čim izađe iz bolnice", rekao je Vučić.
© Foto : budućnostsrbijeavAleksandar Vučić i povređeni pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović
Aleksandar Vučić i povređeni pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
Aleksandar Vučić i povređeni pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović

Postoji 100 grupa indikativnih na terorizam, nećemo imati milosti

Vučić je izjavio da u Srbiji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, koje su na slobodi, a čiji pripadnici ne mogu da se uhapse, jer nema dokaza.
"I onda dođete vi i pitate nas što ih nismo hapsili kada smo znali kakvi su, a bez dokaza ne možemo. Još i da im plaćamo naknadu što su bez dokaza bili u pritvoru", rekao je Vučić.
Rekao je i da će ovo stanje da traje tri do četiri dana, dok se svi indikativni na terorizam ne uhapse i ulice ponovo budu sigurne.
"Lovimo ih znamo i imena i sve drugo. Obavićemo taj posao. Važno da je Miloš Jevremović živ i pokazao je kako se postupa. Nećemo imati milosti prema terorizmu", rekao je Vučić.
Uviđaj ispred ambasade Izraela - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
SRBIJA
Otkriven identitet napadača na pripadnika Žandarmerije, versko ime mu Salahudin /foto/
Pripadnici MUP-a Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
SRBIJA
Pojačane mere bezbednosti širom Srbije; Ambasador Izraela: Napad verovatno usmeren protiv nas
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala