Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pojačane mere bezbednosti širom Srbije; Ambasador Izraela: Napad verovatno usmeren protiv nas

© Tanjug / MARKO ĐOKOVIĆPripadnici MUP-a Srbije
Pripadnici MUP-a Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obavestio je ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana da su, posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije M. J. (34), koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela, preduzete pojačane mere bezbednosti u Beogradu i širom Srbije.
Ministar Dačić je u telefonskom razgovoru ambasadoru Vilanu rekao da je, prema prvim informacijama, napadač najverovatnije državljanin Srbije, pripadnik vehabijskog pokreta.
Ambasador Vilan je izrazio žaljenje povodom današnjeg događaja u kojem je povređen pripadnik Žandarmerije i istakao da izuzetno ceni sve što u pogledu bezbednosti preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova i da se on, kao i osoblje ambasade, uvek oseća bezbedno, uključujući i nakon današnjeg događaja, saopštio je MUP.
Ambasador je istakao da ceni odluku o podizanju mera bezbednosti i poželeo brz oporavak povređenom policajcu.
Ministar je izvestio ambasadora Izraela o zdravstvenom stanju povređenog pripadnika Žandarmerije, a Vilan je u izjavi Tanjugu ocenio da je napad najverovatnije usmeren protiv Izraela i naglasio da je zahvalan srpskim vlastima, posebno hrabrom policajcu koji je taj napad zaustavio.
On je rekao da je iznenađen što je ta vrsta terorizma stigla u Srbiju.
"Bilo mi je veoma žao što sam saznao za teroristički napad u Srbiji, koji je najverovatnije usmeren protiv nas. I želim da zahvalim srpskim vlastima, a posebno hrabrom policajcu koji je rizikovao život i zaustavio napad i da mu poželim brz oporavak", rekao je Vilan.
Ambasador je precizirao da su on i osoblje ambasade dobili svu potrebnu podršku i bezbednost od nadležnih, od policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i da se osećaju sigurno.
Policija  - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
SRBIJA
Pripadnik Žandarmerije pogođen samostrelom ispred Ambasade Izraela u Beogradu, napadač likvidiran
Policija RS  - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
REGION
Podignut stepen bezbednosti u Republici Srpskoj
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala