- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Želim vam mnogo neuspeha i problema“: Medvedev „čestitao“ novom rukovodstvu NATO i EU

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Novi zvaničnici NATO i EU su rusofobi i iza sebe imaju mnogo neuspeha i skandala, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Po rečima Medvedeva, bivši premijer Holandije Mark Rute, koji preuzima dužnost generalnog sekretara NATO, je političar koji se pretvorio u „okorelog rusofoba i odanog atlantistu“.

„On već neko vreme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica je sve oštrijih sankcija. On će, očigledno, verno slediti politiku klasika paranoidnog atlantizma“, napisao je Medvedev.

Govoreći o novoj šefici evropske diplomatije Kaji Kalas, Medvedev je rekao da ona ima „dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: to su nuklearna rusofobija i beskrajna žeđ za profitom“.
On je podsetio da, dok je Kalas širom zemlje histerično vikala o ruskoj pretnji, njen muž je„poslovao sa ruskim kompanijama, ostvarujući značajan profit“.
„Ona se dobro razume u zaštitu ljudskih prava. Autorka je čuvene nacističke fraze 'posetiti Evropu nije pravo, već privilegija'“, podsetio je Medvedev.
Takođe, šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je izabrana po drugi put na tu dužnost, „mazohistički je odana svojim prekookeanskim gospodarima i stalno priča besmislice o Rusiji, ne birajući reči“.
„Novoimenovanima želim sve najbolje, odnosno, u prevodu sa diplomatskog jezika – maksimalne neuspehe i strašne probleme u obavljanju dužnosti“, poručio je Medvedev.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
RUSIJA
Kremlj o kadrovskim promenama unutar EU: Perspektiva odnosa Moskve i Brisela veoma loša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala