- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o kadrovskim promenama unutar EU: Perspektiva odnosa Moskve i Brisela veoma loša

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je perspektiva odnosa Moskve i Brisela veoma loša, te da Rusija ne smatra da će evropska diplomatija na bilo koji način ići putem normalizacije odnosa.
Tim rečima Peskov je prokomentarisao kadrovske promene u rukovodstvu Evropske unije nakon izbora.
Peskov je naveo i da šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen nije pristalica normalizacije odnosa EU i Rusije, dok je premijerka Estonije Kaja Kalas poznata po rusofopskim izjavama.
„Kada je reč o gospođi Fon der Lajen, ona je svima dobro poznata. Ona nije pristalica normalizacije odnosa EU i Rusije. Po tom planu nema nikakvih izmena. Gospođa Kalas takođe nije pokazala nikakvu diplomatsku naklonost po tom pitanju i dobro je poznata po apsolutno nepomirljivim, čak ponekad i mahnito rusofopskim izjavama“, kazao je on.
Osvrnuo se i na Francusku rekavši da ishod parlamentarnih izbora u toj zemlji izaziva interes Rusije, imajući u vidu da je reč o jednoj od najvećih evropskih zemalja.
„Pratimo šta se dešava, vidimo da se jedna politička sila gubi na popularnosti dok druga sve više jača. Međutim, to je sve unutrašnje pitanje Francuske“, dodao je Peskov.

Peskov nije komentarisao debatu Bajdena i Trampa

Rusija se nikada nije mešala u izborni proces SAD i neće to činiti ni sada, samim tim Moskva neće davati nikakvu ocenu po pitanju debate predsednika Džozefa Bajdena i republikanskog kandidata Donalda Trampa.
„Apsolutno ne nameravamo da ni na koji način ocenjujemo debatu, to je njihovo unutrašnje pitanje. Nikada se nismo mešali u izborni proces SAD. Bilo je mnogo istraga o navodnom ruskom mešanju i ništa nije utvrđeno. Rusija se neće mešati ni sada, to je njihovo lično pitanje“, zaključio je Peskov.
Prezident RF Vladimir Putin pribыl v Kitaй s oficialьnыm vizitom  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
SVET
Ameriku više niko ne poštuje! Bajden i Tramp sedam puta spomenuli ime Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala