- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ameriku više niko ne poštuje! Bajden i Tramp sedam puta spomenuli ime Putina

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF Vladimir Putin pribыl v Kitaй s oficialьnыm vizitom
Prezident RF Vladimir Putin pribыl v Kitaй s oficialьnыm vizitom  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je tokom debata sa aktuelnim predsednikom Džozefom Bajdenom da se pod njegovim rukovodstvom ceo svet nalazi na ivici eksplozije, da Ameriku više niko ne poštuje, kao i da je Amerika imala pravog predsednika, oružanog konflikta u Ukrajini nikada ne bi ni bilo.
Istovremeno, Bajden je optužio Trampa da je želeo da izvuče SAD iz NATO-a i da izazove rat većih razmera u Evropi. „Ja nikada nisam čuo toliko gluposti, ovaj čovek hoće da izađe iz NATO“, rekao je Bajden i dodao da je Tramp ohrabrio Rusiju da uđe u rat.
„Bio je loš i po pitanju Avganistana. To je bila tako užasna sramota, najsramniji trenutak u istoriji našeg državu da kada je Putin to gledao i video je nesposobnost. A šta će se desiti ako Putin krene na NATO? Postoji 5. član koji glasi ako jedna zemlja bude napadnuta, onda je to napad na sve nas. Ako želite nuklearni rat, onda dozvolite Putinu da uđe i kontroliše Ukrajinu, a onda Poljsku i druge zemlje. Šta će se desiti onda?“, rekao je Bajden.
Tramp je rekao da rat u Ukrajini nikada nije trebalo da se dogodi.
„A on je dao 200 milijardi dolara sada ili više Ukrajini. Dao je 200 milijardi dolara. To je mnogo novca. Nemojte misliti da je ikada bilo nešto slično ovome. Ja samo ukazujem na novac koji trošimo na ovaj rat. I ne bi trebalo da se desi da se taj rat reši između Putina i Zelenskog pre nego što stupim na dužnost 20. januara. Rešiću taj rat, srediću ga brzo“, rekao je Tramp.
Inače, tokom debata Bajden je ponovo izgovorio uvredljive reči prema Vladimiru Putinu nazvavši ga „ratnim zločincem“, dok su oba predsednika sedam puta izgovorili ime ruskog perdsednika. Pored toga, Tramp je 16 puta spomenuo Rusiju tokom svog izlaganja, dok Bajden nije nijednom.
Donald Tramp i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
SVET
„Ko je najgori predsednik“: Oštre optužbe u debati - mlak nastup Bajdena, Tramp proglasio pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala