- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Kako su prošli „otpisani“ – Milivojeva „ukusna kuhinja“ i „gorki plodovi“ za Mađare

© Tanjug / Nemanja JovanovićMilivoje Novaković
Milivoje Novaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Neverovatan rasplet viđen je prvi put na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je Slovenija završila na trećem mestu, tik iza Danske, iako su obe selekcije imale identičan broj bodova, postignutih golova i žutih kartona. Presudio je žuti karton pomoćnog trenera Milivoja Novakovića.
Po tri boda, po dva postignuta i isto toliko primljenih golova, uz po šest žutih kartona, imale su Slovenija i Danska u Grupi C, gde su još bile Engleska i Srbija.
I trebalo je odlučiti ko će na Nemce, ko na Portugalce, a presudnim se ispostavio žuti karton koji je dobio pomoćnik Matjaža Keka i bivši prekaljeni napadač Milivoje Mitar Novaković.
On je zbog jednog od prigovora dobio javnu opomenut, koja je Slovence poslala na „stare mušterije“ Portugalce (tukli ih 2:0 u prijateljskom meču pred EP), dok je pukom slučajnošću izbegnut domaćin turnira – Nemačka.
Tako su Slovenci zapržili čorbu Dancima, koji će imati vraški težak zadatak da se izbore sa ekipom koja je postigla najviše golova – osam, imala je najviše šuteva ka golu rivala i najveći posed u grupnoj fazi, zbog čega je jasno da da su Slovenci odlično prošli.
Nije to jedino „ludilo“ koje se zbilo na EP. Mučeni Mađari čekali su tri dana rasplete po grupama, kako bi pronašli svoj put do nokaut faze sa tri boda.
A – onda, čudo! Gruzija, kao debitant na Evropskom prvenstvu, pobedila je Portugaliju rezultatom 2:0 i prošla među 16 najboljih na Starom kontinentu, dok su Mađari osetili „gorke plodove“.
Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske. - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
EURO 2024
Svi su tu, samo Srbije nema – poznati parovi osmine finala EP
Hviča Kvarachelija - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
EURO 2024
„Zlatni brk“ za heroja Gruzije i nastavak najlepše bajke na EP
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala