- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za heroja Gruzije i nastavak najlepše bajke na EP

© AP Photo / Alessandra TarantinoHviča Kvarachelija
Hviča Kvarachelija - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Debitant na Evropskom prvenstvu, reprezentacija Gruzije, uspela je da napravi istinski podvig i da nastavi da živi svoju banku, plasirajući se u osminu finala. Za to su bile potrebna majstorije njihovog najboljeg fudbalera Hviče Kvarachelije i pobeda nad favorizovanom Portugalijom rezultatom 2:0.
Zato, Stepijev „Zlatni brk“ na kraju grupne faze i konačnom raspletu ide asu Napolija, koji je s dva gola trasirao Gruziji put u nokaut fazu.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
„Za kraj, nema(m) dilemu! Kvarachelija je desetka iz onog vremena kada sam još ja igrao fudbal. Tehnički perfektan, fizički perfektan. Za mene, lično, iznenađenje je što je Gruzija pobedila Portugaliju i to bez primljenog gola. To je najveće iznenađenje na dosadašnjem turniru u Nemačkoj. Hviča je strašan i kompletan fudbaler, doveo je Napoli do titule u Seriji A i svaku utakmicu, kako u reprezentativnom, tako i klupskom dresu, on je najveći problem za protivnika“, istakao je Dragoslav Stepanović Stepi.
A, o Kvaracheliji se manje-više sve zna. „Eksplodirao“ je podno Vezuva još 2022. godine, čim je stigao iz Dinamo Batumija i od tada je udarna igla Napolija, s kojim je 2023. godine pokorio Italiju. Doneo je titulu za erupciju oduševljenja u Napulju, jer je to prva još od legendarnog Dijega Armanda Maradone i sezone 1899/90.
Gruzija će u osmini finala, gde se Srbija, nažalost nije našla, iako su iz čak četiri grupe prošle trećeplasirane selekcije, igrati protiv Španije. Taj meč na programu je u nedelju, 30. juna od 21 čas.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
EURO 2024
Piksi po povratku u Beograd: „Razumem frustraciju – ne živim od ovog posla“
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
EURO 2024
Perina rabona: Dragane, da se ne ljubimo...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala