- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pentagon ne zna gde završava oružje koje šalje Ukrajini

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaPodgotovka k vыstavke trofeйnogo vooruženiя i tehniki na Poklonnoй gore
Podgotovka k vыstavke trofeйnogo vooruženiя i tehniki na Poklonnoй gore - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Pentagon nema informacije o tome šta se dogodilo sa oružjem vrednim 62 miliona dolara koje je isporučeno Ukrajini, piše list „Dejli koler“, pozivajući se na izveštaj generalnog inspektora Ministarstva odbrane SAD.

„Problemi sa podnošenjem izveštaja i praćenjem, koji su nastali između američkih i ukrajinskih snaga, rezultirali su odsustvom informacija o tome koja tehnika je mogla da bude uništena, izgubljena ili preusmerena“, navodi se u članku.

U izveštaju se ističe da nedostatak informacija o gubicima tehnike povećava rizik od toga da Pentagon ne bude u mogućnosti da vodi evidenciju o naoružanju isporučenom Ukrajini.
Prema pisanju lista, Evropska komanda Oružanih snaga SAD nije dobijala sistematske i detaljne izveštaje o gubicima tehnike u Ukrajini, uprkos tome što bi takvi izveštaji trebalo da se podnose.
Štaviše, kako piše list, američka strana nije analizirala da li je oružje, isporučeno Kijevu, dospevalo u ruke ruske vojske.
Kako su američki mediji saopštili krajem marta, Vašington je do tada potrošio 113 milijardi dolara za vojnu podršku Ukrajine.
Ruske vlasti navode da su zemlje NATO već postale direktni učesnici u sukobu u Ukrajini, te da pumpanje Kijeva oružjem samo produžava konflikt i stradanja.
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
RUSIJA
„Došlo je vreme“: Rusija navodi pet razloga zašto će se Zapad otarasiti Zelenskog
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala