- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Došlo je vreme“: Rusija navodi pet razloga zašto će se Zapad otarasiti Zelenskog

© AP Photo / Omar HavanaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Ulaganja Vašingtona i Brisela u lidera kijevskog režima Vladimira Zelenskog nisu se opravdala i oni su odlučili da ga se reše, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„Vašington i Brisel odlučili su da se otarase Zelenskog. Ulaganja Vašingtona i Brisela nisu se opravdala. Došlo je vreme da ga se reše“, napisao je Volodin na Telegramu.
On je naveo pet razloga za takvu odluku: nizak nivo podrške Zelenskog među stanovništvom Ukrajine, nelegitimnost Zelenskog, činjenica da su on i njegovi poslušnici izgubili poverenje Vašingtona i Brisela, neuspesi kijevskog režima na bojnom polju i bankrot Ukrajine.
Volodin je podsetio da je Zelenskom istekao mandat kao predsedniku, a da je njegov rejting u maju pao na 17 odsto zbog planova da snizi starosnu granicu za mobilizaciju na 18 godina, ekonomskih problema i poraza na frontu.
„Zelenski i njegovi pomoćnici izgubili su poverenje Vašingtona i Brisela. SAD i Evropska unija su prinuđeni da formiraju posebne komisije za kontrolu korišćenja sredstava dodeljenih Zelenskom jer se novac krade, a oružje preprodaje“, napisao je predsednik Državne dume.
On je takođe podsetio da gubici Oružanih snaga Ukrajine mesečno iznose preko 50.000 ljudi, te da im ne pomažu ni isporuke zapadnog oružja.
Volodin je obratio pažnju i na loše ekonomsko stanje Ukrajine.

„Ukrajina je – bankrot. Krajem prošle godine javni dug Ukrajine dostigao je 80 odsto BDP-a. Bez novca Vašingtona i Brisela, Kijev ne može da ispuni svoje tekuće obaveze prema građanima. Svetska banka smatra da zemlju čeka bankrot ako 2025. godine zapadni kreditori odbiju da otpišu dugove Kijeva, uključujući dugove privatnih kompanija i banaka“, zaključio je Volodin.

Ruska vojska u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
RUSIJA
Putin upozorio: Naš mirovni predlog za Ukrajinu neće večno biti na stolu
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala