- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin upozorio: Naš mirovni predlog za Ukrajinu neće večno biti na stolu

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je reakcija Zapada na njegove mirovne inicijative očekivana, ali će razumni političari razmišljati o njima ako žele da okončaju sukob u centru Evrope.
„Što se tiče reakcije naših takozvanih partnera, rekli ste da nisam očekivao. Baš suprotno, očekivao sam upravo takvu reakciju u prvoj fazi. Šta će biti kasnije, vreme će pokazati. Sve će zavisiti od situacije na terenu. Mislim da će neki razumni političari ipak razmišljati o tome da li su predlozi koje sam dao realni, objektivni i u skladu sa interesima ugovornih strana i cele Evrope, između ostalog, da li oni zaista želi da okončaju sukob u centru Evrope“, rekao je Putin na konferenciji za novinare u Hanoju, na kraju azijske turneje.

"Nada da će biti održani zakulisni pregovori sa Zapadom – nisu se opravdali", istakao je on.

Po njegovim rečima, predlog Rusije za rešavanje krize u Ukrajini neće zauvek stajati na stolu. Rusija je spremna da nastavi dijalog sa ukrajinskom stranom na bazi Istanbula i Minska, izjavio je Putin.
„Ne mislim da će takav nihilizam u vezi sa našim predlozima ostati zauvek, nešto će se sigurno promeniti, uključujući i naši uslovi, u zavisnosti od situacije na zemlji“, objasnio je on.
Ako je uslov Kijeva za pregovore povlačenje ruskih snaga - to se nikada neće desiti, objasnio je on.
Ruski predsednik Vladimir Putin veruje da će zapadna strana za sve nepopularne odluke okriviti Vladimira Zelenskog, a onda će mu naći zamenu, što bi moglo da se desi u prvoj polovini sledeće godine.

„Na Zapadu jednostavno ne žele da ga menjaju (Zelenskog), nije još vreme. Mislim da je to očigledno svakom čoveku. Sve nepopularne odluke, uključujući i snižavanje starosne granice za regrutaciju, sve. Zatim će ga zameniti. Mislim da će se to desiti u prvoj polovini sledeće godine“, rekao je ruski lider.

On još jednom nije isključio isporuke ruskog oružja u druge zemlje – "neka Zapad razmisli, gde će ono završiti", zaključio je Putin.
Sistemi Iskander na Paradi pobede - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
RUSIJA
Putin: Ruske nuklearne snage uvek u stanju pune borbene gotovosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala