- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministar policije: Prevrat u Boliviji planiran od maja

© Tanjug / AP Photo/Juan KaritaZgrada bolivijske skupštine u La Pazu
Zgrada bolivijske skupštine u La Pazu - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Pripreme za vojni prevrat u Boliviji, koji je pokušan u sredu, počele su u maju, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Karlos Eduardo del Kastiljo na konferenciji za novinare.
On je istakao da je do sada privedeno ukupno 17 osoba zbog pokušaja državnog prevrata u zemlji.
„Da ne bismo ometali istragu, iznosimo samo vrlo sažete informacije o obaveštajnom i operativnom radu koji trenutno obavlja bolivijska policija“, dodao je Del Kastiljo.
Bolivijska vojska predvođena generalom Huanom Hoseom Sunjigom, blokirala je u sredu oklopnim vozilima Trg Muriljo u La Pazu, gde se nalaze vladine zgrade, zahtevajući obnovu demokratije i oslobađanje političkih zatvorenika, a najavila je i predstojeće imenovanje vlada. Nakon što su oklopnim transporterom razvalili vrata predsedničke palate, predsednik Luis Arse sastao se sa Sunjigom i naredio mu da povuče vojnike. Kao odgovor na neposlušnost, predsednik je postavio novo vojno rukovodstvo, koje je naredilo pobunjenicima da napuste trg u prestonici.
Bolivian police hold the detained Juan José Zuñiga, former general commander of the Army, in La Paz, Bolivia, Wednesday, June 26, 2024 - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
SVET
Propao državni udar u Boliviji: Uhapšen pobunjenički general /video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala