- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Potpredsednik FSS Nedimović za Sputnjik: „Tačno je, podneo sam ostavku“

© Sputnik / Lola ĐorđevićBranislav Nedimović
Branislav Nedimović  - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, podneo je neopozivu ostavku samo dan nakon što su se Dragan Stojković i fudbaleri Srbije vratili u prestonicu, nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva. Kratak i jasan u razgovoru za Sputnjik bio je Nedimović, koji je potvrdio ostavku.
„Tačno je, podneo sam ostavku. Ostavka govori sama za sebe, za sad je to tako i toliko“, rekao je za Sputnjik Nedimović, koji inače nije bio u Nemačkoj.
Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je pala prva ostavka u FSS posle debakla u Nemačkoj.
Iako nije bio tamo, iako nije ni na koji način uticao na sve što se dešavalo, Nedimović je, verovatno, kao moralni čin, osetio potrebu da podnese ostavku.
Bivši predsednik Radničkog iz Sremske Mitrovice, koji je nedavno stigao u Savez i imao i te kako visoka ovlašćenja, navodno je još ranije sukobio mišljenja sa i dalje aktuelnim selektorom Draganom Stojkovićem, zbog čega i nije želeo da putuje u Nemačku na Evropsko prvenstvo.
Novi brodolom fudbalske Srbije ispratio je iz otadžbine, da bi se Sputnjiku regularno javio i potvrdio da je, sada već, bivši potpredsednik FS Srbije.
Nedimović je prema informacijama brojnih medija bio protiv toga da se Piksiju produži ugovor pred Evropsko prvenstvu, ugovor u kom se Dragan zaštitio klauzulom od milion evra u slučaju prevremenog raskida saradnje.
Jasno je da će FSS u slučaju da odluči da razreši dužnosti Stojkovića, morati da mu isplati pomenutu sumu.
Milivoje Novaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
EURO 2024
Kako su prošli „otpisani“ – Milivojeva „ukusna kuhinja“ i „gorki plodovi“ za Mađare
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala