- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miomir čisti favorite, Olga na korak od Vimbldona – Hamad i Natalija zaustavljeni

© AP Photo / Andy WongMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Miomir Kecmanović ostvario je veliku pobedu protiv Žižen Žanga 6:2, 7:6, a potom i protiv Sebastijana Baeza 6:3, 6:2. Sa druge strane u kvalifikacijama za Vimbldon Hamad Međedović poražen je od Beibita Zukajeva 6:7, 7:5, 6:4, dok je Olga Danilović pobedila Antoniju Ružić 5:7, 6:2, 6:3. Natalija Stevnaović izgubila je od Medison Iglis.
Sezonu na travi Miomir Kecmanović otvorio je porazima najpre u prvom kolu Hertogenbuša, zatim na startu Halea, ali je u Istuburnu popravio utisak.
Nije imao lak zadatak najpre u prvom kolu, ali je za sat i 27 minuta uspeo da savlada Žižen Ženga, 33. tenisera sveta. U prvom setu srpski teniser bio je ubedljiviji, dok je u drugom setu Kinez pružio bolji otpor, ali ga je Miomir slomio u taj-brejku.
Usledio je još teži zadatak. Iako je Baez teniser koji je daleko bolji na šljaci on ume da bude izazov protivnik, ali ne i za Kecmanovića koji mu je za ceo meč dopustio svega pet gemova!
Miomir se prvi suočio sa spasavanjem brejk lopti, a onda je posle toga nametnuo svoj ritam igre, dva puta oduzeo servis Argentincu i poveo.
Nijednu brejk loptu srpski teniser nije dopustio Baezu u drugom setu dok je on napravio dva brejka i tako lakše nego što je to bilo očekivano obezbedio četvrtfinale.
Za mesto u polufinalu boriće se protiv pobednika duela Sonego-Pursel.
Dok Kecmanović pred Vimbldon blista, Hamad Međedović neće igrati na engleskoj travi. Mladi srpski teniser poražen je u drugom kolu kvalifikacija od Kazahstanca Beibita Zukajeva i to posle dva i po sata velike borbe.
Hamad je bio istrajniji u prvom setu i uspeo je da ga osvoji, ali potom je protivnik zaigrao daleko bolje.
Imao je srpski teniser četiri brejk lopte u drugom setu, ali nakon što ih nije iskoristio Zukajev je to kaznio i izjednačio. U trećem setu Međedović je propustio šansu da vrati brejk posle čega je Kazahstanac obezbedio završno kolo kvalifikacija.
Sa druge strane u kvalifikacijama za dame Olga Danilović posle preokreta je pobedila Hrvaticu Antoniju Ružić i plasirala se u finale. Iako je izgubila prvi set srpska teniserka nije se predala po čemu je i poznata jer gotovo nikada ne odustaje.
U drugom setu dopustila je protivnici jedan brejk, ali je sa druge strane napravila tri i tako najavila preokret koji se i dogodio.
Za glavni žreb Vimbldona Olga će se boriti protiv pobednice meča Oz-Galfi.
Završni duel za glavni žreb nije uspela da izgubi Natalija Stevanović koja je poražena od Medison Inglis rezultatom 6:3, 6:0. Srpsku teniseru čeka veliki pad na VTA listi jer je na Vimbldonu branila treće kolo.
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
EURO 2024
Prokletstvo šeprtlje od Katara do Nemačke – VAR mu sve „pojeo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala