- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Prokletstvo šeprtlje od Katara do Nemačke – VAR mu sve „pojeo“

© AP Photo / Michael ProbstRomelu Lukaku
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Robusni napadač Belgije Romelu Lukaku nastavio je s nestvarnim promašajima, koji su počeli na Mundijalu u Kataru 2022. godine, a sada mu se isto dešava i na EP u Nemačkoj. Na sve to, VAR mu je „pojeo“ tri gola, pa bi bio najbolji strelac turnira da ga ne prati nesvakidašnje prokletstvo.
Sve je počelo pre nešto manje od dve godine, kada se Romelu Lukaku, špic Čelsija kom je istekla pozajmica u Romi, imao seriju komičnih promašaja protiv Hrvatske, te Belgijanci nisu „izašli“ iz grupe.
Belgijska „zver“ postala je predmet sprdnje, predmet podsmeha zbog očajnih reakcija u nacionalnom dresu, ali je sve to uspeo da sanira dobrim igrama i golovima na klupskom planu.
I stigao je Lukaku spreman u Nemačku, spreman da se otrgne od te loše karme koja ga prati kada obuče dres Belgije na jednom velikom takmičenju, ali je onda počelo da se po starom.
Otvaranje protiv Slovačke u kom su izabranici Domenika Tedeska bili apsolutni favoriti, a Lukaku je već u trećem minutu ponovo nespretno reagovao i nije uspeo sa tri metra da matira Martina Dubravku.
Usledio je ubrzo još jedan težak promašaj, a onda i prvi poništen gol. Zbog opravdanog ofsajda u kom se robusni Romelu našao. Slovaci su kasnije uspeli da šokiraju Belgijance, da bi Lukaku, činilo se u 86. minutu konačno razbio maler, skinuo prokletstvo...
Ali, ne leži vraže... Ovoga puta koban po Lukakua bio je njegov saigrač, u toj akciji asistent Luis Openda, koji se poslužio rukom pre nego što je „servirao“ Lukakuu loptu za izjednačujući pogodak.
I opet je Belgija izgubila, a Romelu bio tragičar i šeprtlja u očima armije navijača širom sveta.
Na scenu je stupio meč drugog kola u Grupi sa Rumunima. Ovoga puta Belgija je rutinski odradila posao, a njihovoj „desetki“ ponovo je VAR „pojeo“ gol.
Ništa novo, ništa čudno, ali ovoga puta praktično mu je „nokat na palcu“ bio u ofsajdu. Kakva tuga, kakva šteta!
I eto, umesto da na svom kontu ima bar ta tri gola, koja mu je „pojeo“ VAR, i bude najbolji strelac u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva, ispred Musijale, Filkruga i Mikautadzea, Lukaku i dalje čeka da se zvanično upiše u strelce.
Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
EURO 2024
Kako smo stigli od preuzimanja zasluga do odbacivanja odgovornosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala