- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Najtužniji trofej u istoriji za legendu Hrvatske – i potpuni kolaps: „Nikad nam se nije poklopilo“

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONLuka Modrić
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Luka Modrić dobio je trofej za najboljeg igrača meča Hrvatske i Italije, ali proslavljeni fudbaler nije imao razloga da se raduje jer je njegov nacionalni tim primio gol u samoj završnici meča i tako im šanse za dalji prolaz sveo na teoretske.
Sa suzama u očima je Luka Modrić držao trofej od UEFA za najboljeg igrača meča jer mu ovaj trofej zapravo nije doneo ništa osim prestiža.
Odbranio je Modriću Donaruma penal u 54. minutu, ali samo minut kasnije proslavljeni Hrvat uspeo je da zatrese mrežu i donese Hrvatskoj prednost od 1:0.
Sve je vodilo ka tome da će biti heroj svog tima, ali mu je tu ulogu preoteo u osmom minutu nadoknade Zakanji koji je postigao fantastičan gol za izjednačenje.
Nije Modrić mogao da zaustavi suze, a trofej za najboljeg igrača meča nije bio dovoljna velika uteha, jer bi ovaj remi Hrvate vrlo lako mogao da košta nokaut faze Evropskog prvenstva.
Utučeni as Real Madrida posle meča najviše je bio ljut na sudiju Makelija.
„Ne znam šta da vam kažem. Fudbal je nekad okrutan i to se sada pokazalo. Šta je, tu je. Ne znam gde je sudija našao osam minuta dodatnog vremena. Ako treba da padneš, treba pasti ovako. Nije neka uteha. Nismo sumnjali u navijače, znali smo da su iza nas. Uvek su tu, hvala im. Žao nam je što nije bila pobeda da odemo u drugi krug, ali šta je, tu je“, rekao je slomljeni Modrić za „HRT“.
Hrvati još imaju šanse da ostanu na takmičenju, ali su te šanse izuzetno male.
„Teoretski možemo proći, ali nam se nikad ništa nije poklopilo. Juče ja pao gol u 98. minutu, prošlu utakmicu smo ga primili u 95. minutu, sad u 98. minutu... Na nama se pokazalo da je fudbal okrutan“, rekao je Modrić.
Bio je ovo jedan od najtežih mečeva u dresu reprezentacije za proslavljenog Hrvata, ali ne i najteži.
„Teško da bilo šta može da bude teže od utakmice protiv Turske 2008. Ono je bio najtužniji i najgori dan što se tiče reprezentativnog fudbala“, istakao je Modrić.
Nije želeo da govori o tome da li je ovo prvenstvo njegovo poslednje izdanje u dresu Hrvatske.
„Videćemo da li je vreme za oproštaj, nije sad momenat za tu priču. Ja bih voleo da mogu večno da igram fudbal, ali sigurno će doći trenutak kada ću morati da stanem. Još ću nastaviti, ne znam koliko, pa ćemo da vidimo. Stresno je. Borili smo se kao lavovi do kraja, fudbal je bio okrutan danas... Nekad ti donese, nekad ti uzme, izgubiti na ovakav način.... Nismo izgubili, ali stvarno je teško... Teško je pronaći neke reči kojima bih opisao svoje trenutno stanje, stanje saigrača, a verujem i navijača. Zaslužili smo više“, zaključio je Modrić.
Gol u utakmici Hrvatska - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
EURO 2024
Samouništenje Hrvata: Ako ne „ubiješ“ utakmicu – ona će tebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala