Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o izvozu srpske municije: Trikovi stranih službi

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode koje je objavio Fajnenšel Tajms da Srbija navodno prodaje oružje Ukrajini rekavši da je oružje prodato drugim zemljama sa kojima Srbija ima ugovor.
„Želim da ukažem na trikove kojima se koriste strane službe i pojedini političari. Svakoga dana sam optužen da sam Putinov pijun, lutak... A onda kažu : Nije Vučić prodao Ukrajini oružjem, već nekom drugom Španiji na primer, ali je to oružje završilo u Ukrajini. Tada očekujete da će oni da kažu - čestitamo, Srbija nas je poslušala. Ne, oni kažu - Putine, pogledaj šta ti je Vučić uradio", rekao je predsednik.
Dvostruki cilj je u pitanju, dodao je, nije cilj da njega napadne Peskov koji je, kako je rekao normalan i pametan čovek, racionalan i intelektualac kog ne mogu da varaju "igricama raznih službi" i rekao da zato nije reagovao.
"Juče se uznemirio ministar odbrane Bratislav Gašić, hteo je da izda saopštenje, rekao sam - smirite se, ne morate na sve da odgovarate. Za šta se pravdate? Za to što obezbeđujemo najnormalniji posao našoj namenskoj industriji?", rekao je Vučić.
Podsetio je na to da je Srbija sa Azerbejdžanom potpisala ugovor na više od 400 miliona, kada je u pitanju oružje i da su neki i to zamerali.
"To što je sad pomama, što svi hoće oružje, lepo što hoće, mi sad možemo da razvijamo našu namensku industriju", rekao je Vučić.
On je rekao da su postojali pokušaji da se ubace GPS uređaji u granate i rakete, preko pojedinih radnika u našim fabrikama.
"Što rade strani agenti, ne bi li pokušali da tobože preko svojih istraživačkih agencija nam dokažu gde šta i kako mi to radimo. I sada mi moramo da hapsimo naše ljude, koji za neku crkavicu od 2.000 evra na godišnjem nivou, mogu da izgube ne posao nego i slobodu, hoćete da pričam šta sve rade protiv ove zemlje?", rekao je Vučić.
On je dodao da su neki hteli da unište Krušik, Slobodu i Lučane koji su stub sistema naše namenske industrije.
"Pa kaže onda - ne damo da se privatizuje, prvo - nisi ti tu da misliš hoće li nešto da se privatizuje ili ne, jer je radničko samoupravljanje davno zaustavljeno, osim u glavama najvećeg dela naših ljudi koji misle da imaju pravo na to. Vlasnik odlučuje o tome šta će da radi, a evo da vas obavestim kad već pitate predstavnike vlasnika - nećemo nikada da prodamo bilo šta preko 40 odsto. Da li ćemo da idemo na dokapitalizaciju, videćemo, ako nam bude potrebno", rekao je predsednik.
Dokapitalizacija, dodao je, samo da bismo mogli da ubrzamo i da zarađujemo više i da bismo mogli da ubacimo što je moguće više raketa i granata u sopstveni sistem jer su nam rezerve, kako je rekao, sada 67,68 odsto, a on traži hitno kao vrhovni komandant da budu na 150 odsto.
"I sada to treba da objašnjavam svakome, i sada će oni da pokvare odnos Rusije i Srbije tekstom u kom će Ivan Vejvoda, čuveni zapadni proteže, da to objašnjava za tobožnji ruski medij, kako eto Srbija ugrožava Rusiju, pa da li ste vi pametni? Mislite da smo mi svi idioti? Znate li koliko je moje iskustvo, koliko dnevno radim i živim za to? Pa ja znam svako ratište na svetu, koliko čega potroši na dnevnom nivou", rekao je Vučić.
Ponovo je upitao za šta treba da se pravda, da li za to što se izvezla dozvoljena municija, a ne oružje i oruđe jer se to izvozi, već imamo ugovor samo sa Azerbejdžanom, Kiprom i Emiratima.
"Upravo da bismo se time čuvali da se iz srpskog oružja ne ubija neko od naše braće.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
RUSIJA
Kremlj: Razgovaraćemo sa prijateljima iz Srbije o izvozu srpske municije
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
SRBIJA
Vučić: Očekujem eskalaciju situacije i velike poremećaje na tržištu hrane i energenata
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala