- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Čudo koje je razočaralo Srbiju

© AP Photo / Antonio CalanniReprezentacija Mađarske
Reprezentacija Mađarske - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Fudbaleri Mađarske su golom u 100. minutu utakmice protiv Škotske uspeli da ostvare pobedu kojoj se Srbija nije radovala.
Mađari su uspeli da ostvare pobedu, golom Kevina Čobota u desetom minutu nadoknade vremena čime su dobili i nade za plasman u osminu finala kao potencijalno jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa u grupnoj fazi.
A Srbiji to ne ide na ruku.
Orlovi su i dalje gospodari svoje sudbine, moraju da ostvare pozitivan rezultat protiv Danske u poslednjem meču svoje grupe, ali za njih nije bilo loše da je stanje na semaforu viđeno u meču Mađara i Škota ostalo kao u 99. minutu.
Srbiji je odgovarao remi, u tom slučaju bi Škoti bili treći u Grupi A sa lošom gol-razlikom od dva data i šest primljenih golova.
Sve do 100. minuta Srbija je videla da se ispunjava jedan od dva uslova da se na „mala vrata“ plasira u osminu finala, kao potencijalno jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa uz samo remi sa Danskom.
Sada je računica sasvim drugačija. Opcija jedan za Srbiju je pobeda protiv Danske, u toj varijatni Orlovi bi gotovo sigurno zauzeli drugo mesto, osim u slučaju da Slovenija načini senzaciju protiv Engleske. I tada bi u osmini finala selekcija Dragana Stojkovića Piksija igrala protiv pobednika A grupe, Nemačke, 1. jula u Frankfurtu.
Opcija dva glasi da Srbija odigra nerešeno protiv Danske, a da pritom Slovenija bude poražena od Engleske, najbolje bi bilo sa najmanje dva gola razlike. U toj varijanti Orlovi bi bili treći u grupi, ali sa samo dva osvojena boda i gol razlikom „minus jedan“.
U ponedeljak uveče na programu će biti mečevi Španija – Albanija, odnosno Italija – Hrvatska. U toj grupi za sada Albanija i Hrvatska imaju po bod, a Srbiji igra da Furija nadigra Albance, a da kockasti osvoje najviše jedan bod.
Ako bi se to dogodilo, a potom u utorak Srbija stigne do trećeg mesta u grupi, sudbina Orlova zavisila bi od ishoda mečeva F grupe, koji su na programu u sredu od 21 čas: Češka – Turska, Gruzija – Portugal.
U toj grupi trenutno po jedan bod imaju Češka i Gruzija. Orlovima bi odgovaralo da Turci slave protiv Češke, a da Gruzija ne pobedi Portugalce. Nije nemoguće, ali zaista bi mnogo toga moralo da se poklopi pa da Srbija kao trećeplasirana izbori plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.
Ako se to već i dogodi, Orlovi bi išli u nokaut fazu na Portugal ili pobednika E grupe (u kojoj sve četiri selekcije – Rumunija, Belgija, Slovačka i Ukrajina, imaju po tri boda pred mečeve poslednje runde).
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
EURO 2024
Perina rabona: Zagrljaj kapitena i „koska“ rekordera – da, spremni su!
Makao - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
EURO 2024
Jugoslovenski kafić – Sputnjikov spas u „gradu duhova“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala