- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nametanje antiruskih sankcija završiće se loše po ekonomiju EU

© Sputnik / Alexey VitvitskyLogo Evropske unije na sedištu Evropskog parlamenta u Briselu
Logo Evropske unije na sedištu Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Evropska unija je u 14. paketu antiruskih sankcija počela konkretno da udara po svojima, navodi se u komentaru Stalne misije Rusije pri Evropskoj uniji.
„Evropska unija je četrnaesti put počela konkretno da udara na svoje, očigledno verujući da će evropski biznis moći da izdrži novi udar bez kritičnih posledica. U suštini, lokalne privredne subjekte, uprkos njihovim komercijalnim interesima i zdravom razumu, članice EU primoravaju da naprave izbor – oni koji nisu sa nama su protiv nas. Čini se da Brisel smatra da sada profit ne treba određivati ekonomskim kalkulacijama, već ideološkim dogmama“, saopštilo je predstavništvo.
U saopštenju se ističe da je pre okončanja ukrajinskog sukoba „Briselu važno da ima vremena da nametne što više protekcionističkih i restriktivnih mera, i to ne samo prema Rusiji“.
„Najnoviji ‘paket’ postao je jasna potvrda jarosti i samoubilačkog fanatizma sa kojim članice EU vode ekonomski rat protiv nas. Pa iako antiruska ograničenja nemaju nikakve veze sa Ukrajinom, dok se ukrajinska kriza ne reši za Brisel je izuzetno važno da objavi što više protekcionističkih i restriktivnih mera i to ne samo u odnosu na Rusiju“, navodi se u komentaru.
U misiji su takođe napomenuli da „srazmerno broju usvojenih ograničenja protiv trećih zemalja i pokušaja zastrašivanja ‘kaznama’ za takozvano zaobilaženje sankcija, raste broj država u svetu koje to vide kao manifestaciju ekonomske diktature i ucene od strane Brisela“.
„Izgleda da Evropljanima više nije važno kolika će cena biti plaćena za težnju da se nanese šteta Rusiji. Očigledno je da, gutajući sve više evropskih resursa, ‘sankciono pregrevanje’ preti da izmakne kontroli, a završiće se loše po ekonomiju EU“, zaključila je misija.
Evropska unija je u ponedeljak, u okviru još jednog paketa antiruskih sankcija, uvela ograničenja protiv jednog broja političara, kulturnih ličnosti, novinara iz Rusije, kao i ruskih i stranih kompanija. Sankcije su uvedene protiv 116 fizičkih lica i organizacija. Nova ograničenja uvedena su ruskom prirodnom tečnom gasu, novim robama i uslugama.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala