- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

RHMZ: U naredna dva sata grmljavinske nepogode zahvatiće delove Srbije

CC0 / Slika generisana veštačkom inteligencijom / Munja – ilustracija
Munja – ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
Pratite nas
U naredna dva sata u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima Srbije mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će u Rasinskom, Niškom i Topličkom okrugu biti izraženiji, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.
I u jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije, kao i ponegde u Šumadiji, u naredna dva sata očekuju se mestimično kiša i kratkotrajni pljuskovi.
Do kraja meseca zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom, sutra sa većom verovatnoćom pojave na jugozapadu i jugu Srbije, a od utorka ponovo i u ostalim krajevima, navodi RHMZ na svom sajtu.
Za konkretne lokacije RHMZ će objaviti hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.
RHMZ upozorava na mogućnost grmljavinskih nepogoda do utorka na području Beograda.
U Beogradu će do kraja meseca biti toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji u pojedinim delovima grada ponovo mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.
Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Nevreme s gradom u Prijepolju i Priboju, naneta šteta na poljoprivrednim kulturama

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je danas opštine Prijepolje i Priboj i nanelo štetu na poljoprivrednim kulturama i na pojedinim objektima i automobilima.
Meštani Prijepolja navode da na području te opštine jaka kiša, koja je počela oko 17 časova, gotovo bez prestanka pada već dva sata.
"Povremeno nailazi i sitniji grad koji nanosi štetu, prvenstveno malini koja je stigla za berbu. Na sreću u Prijepolju nema štete na automobilima, ali u Priboju ima i oštećenih šoferšajbni, ali i krovova kuća”, rekao je za Tanjug meštanin Prijepolja.
Obilna kiša koja je pala u kratkom vremenskom periodu dovela je i do pokretanja odrona duž magistrale od Bistrice prema Prijepolju ali i prema Priboju na drugoj strani.
Grad - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
EKONOMIJA
Nevreme najviše štete nanelo Osečini, poljoprivrednici će dobiti pomoć države
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala