- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija protiv legende Grbića i Poljske – kako do Olimpijskih igara?

© Odbojkaški Savez SrbijeNikola Grbić
Nikola Grbić  - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Odbojkaši Srbije u trećem meču treće nedelje Lige nacija sastaju se sa reprezentacijom Poljske koju kao selektor vodi legendarni Nikola Grbić. Ovaj meč mogao bi da bude presudan za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.
Najpre su odbojkaši Srbije posle preokreta savladali Kubu, a potom su posle jednog izgubljenog seta uspeli da savldaju i selekciju Turske. Sada je pred njima možda i najteži i najbitniji zadatak, meč sa Poljskom.
„Poljska je apsolutni favorit, mislim da su svežiji od nas jer menjaju sastav stalno. Imaju tu pogodnost da imaju toliko kvalitetnih igrača. Očekujem borbu za svaki poen, za svaki set, možda i pobedu. Suština je da su stvari u našim rukama i da želimo na Olimpijske igre. Znam da smo iscrpljeni, ali mislim da će momci zaboraviti umor i da će izaći na crtu Poljskoj kao i svima prethodno“, rekao je Igor Kolaković, selektor Srbije.
Poljake kao selektor vodi Nikola Grbić, a on bi kao legenda srpske odbojke mogao da odluči sudbinu Srbije.
Svaki meč Lige nacija računa se za FIVB rang listu na osnovu koje se odlučuje koji timovi idu na Olimpijske igre. Srpski odbojkaši trenutno imaju mesto koje im obezbeđuje put u Pariz, međutim na tom mestu moraju i da ostanu u čemu bi definnitivno pomogla pobeda nad Poljskom.
Sa druge strane, za Srbiju bi od velikog značaja bilo da Poljaci pobede Kubu u poslednjem meču što bi im definitivno obezbedilo mesto na Olimpijskim igrama.
Posle Poljske protiv koje igraju u nedelju od 16:30, pred srpskim odbojkašima je još meč sa Slovenijom koji se igra u nedelju od 20:30.
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
EURO 2024
Perina rabona: Deco, gde ste se izgubili?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala