- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ ide kod neprimetnog Francuza – „Uvek je tamo gde je opasno“

© AFP 2023 / FRANCK FIFENgolo Kante
Ngolo Kante - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Možda utakmica Francuske i Holandije nije opravdala očekivanja, ali Ngolo Kante ne samo da je opravdao već je očekivanja uspeo još jednom da nadmaši. Francuski reprezentativac najbolji je igrač meča prema mišljenju UEFA, ali i prema mišljenju Dragoslava Stepanovića Stepija koji mu je dodelio „Zlatni brk“.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Francuska Holandija - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
EURO 2024
Francuzi i Holanđani servirali prvi „krompir“ na EP – Austrija bolja od Poljske, Ukrajina od Slovačke
Neočekivano na utakmici Francuza i Holanđana nismo videli nijedan gol, osim pogotka Ćavija Simonsa koji je poništen, ali moglo je da ih bude mnogo kada je reč o reprezentaciji Francuske i to zbog samo jednog fudbalera.
Ngolo Kante odigrao je novu fantastičnu utakmicu na Evropskom prvenstvu i zasluženo je poneo priznanje „Zlatni brk“.
„Jedini igrač koga ne primećuješ, ali tamo gde je opasno uvek je tu. Podjednako dobar u ofanzivi i defanzivi, neprimetni Ngolo Kante“, objasnio je kratko i jasno dvoj odabir legendarni Dragoslav Stepanović Stepi.
Francuski reprezentativac od UEFA je dobio priznanje za najboljeg igrača meča i posle utakmice sa Poljskom, a sada je i drugi put zasluženo poneo laskavu titulu.
Pokušao je Kante sve što je bilo do njega kako bi Francuska stigla do prednosti u meču sa Holđanima, ali Grizman nije uspevao da zatrese mrežu iako je imao nekoliko odličnih prilika.
Imao je 89 odsto tačnih dodavanja, bio je na pravom mestu da blokira jedan šut, kreirao je šanse i još jednom pokazao koliko je vrhunski fudbalski majstor.
Očekivano ili ne, Kante je na dobrom putu da bude jedan od najboljih igrača ovog Evropskog prvenstva.
Urugvajski fudbaler Dijego Forlan na žrebu za SP 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
SPORT
Proslavljeni urugvajski fudbaler postao nepobediv teniser – Dijegova čudesna priča /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala