- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Rusi kažnjavaju Albanca koji je vređao Srbe

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNMirljind Daku
Mirljind Daku - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Mirljind Daku, albanski fudbaler, kažnjen je od strane ruskog Rubina u kom igra, zbog vređanja Srba i Makedonaca posle meča Albanije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu.
Po završetku utakmice Albanije i Slovenije Mirljind Daku uzeo je megafon i ispred navijača počeo da peva uvredljive pesme na račun Srbije i Severne Makedonije.
Rubin iz Kazanja u kome albanski fudbaler igra odmah je reagovao i kaznio ga.
„Napadač Mirljind Daku je posle utakmice Evropskog prvenstva 2024. za selekciju Albanije protiv Hrvatske uputio uvredljive povike. Naš klub prepoznaje odgovornost za nastalu situaciju. FK Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i jednakosti, kategorički osuđujući sve oblike diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u klub, fudbaler će biti podvrgnut disciplinskim i finansijskim sankcijama. Takođe će biti održan informativni razgovor sa svim igračima kluba kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti“, piše u saopštenju ruskog kluba.
Daku je fudbaler rođen u Gnjilanu, a na leđima ponosno nosi tetovažu pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova. Jedan kratak period i je nastupao za reprezentaciju lažne države Kosovo.
Podsetimo, na meču Albanije i Hrvatske čulo se i skandalozno skandiranje „Ubij Srbina“ zbog čega je UEFA pokrenula istragu.
Danci slave gol za izjednačenje protiv Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
EURO 2024
Selektor Danske pred meč sa Srbijom: Voleo bih treće mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala