- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Selektor Danske pred meč sa Srbijom: Voleo bih treće mesto

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISDanci slave gol za izjednačenje protiv Engleske
Danci slave gol za izjednačenje protiv Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Fudbaleri Srbije u utorak protiv Danske igraju ključnu utakmicu na Evropskom prvenstvu. Za prolaz dalje Orlovima je neophodna pobeda, dok bi Danci mogli da se raduje i posle remija. Pred susret sa Srbijom, Kasper Hjumland, selektor Danske, istakao je da bi voleo da njegova ekipa bude treća u grupi.
Reprezentacija Srbije sa jednim bodom trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli u grupi C, dok su Englezi prvi sa četiri boda, a Danci i Slovenci imaju po dva.
Iako mogu da se bore za drugo mesto, Danci već prave kalkulacije za nastavak takmičenja i žele prolaz dalje sa treće pozicije kako ne bi morali odmah da se susretnu sa Nemačkom.
„Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mesto. Dobijemo dodatno vreme za odmor i izbegnemo Nemačku. Zaista bih voleo da se suočimo sa njima u Dortmundu, bilo bi zabavno, ali treće mesto nije 'lud' scenario. I dalje nailazite na odličan kvalitet, ali se duže oporavljate“, rekao je Kasper Hjumland.
Međutim, selektor Danske ne krije da bi voleo pobedu protiv Srbije.
„Voleli bismo da dobijemo Srbiju i budemo drugi, ali ako završimo kao treći nije nam ništa gore s obzirom na to da možemo da se plasiramo u osminu finala“, rekao je selektor Danske.
Izneo je detaljnu računicu.
„Mislim da bi nam remi uradio posao, ali ne želimo da igramo na to. Moramo da izađemo i dobijemo utakmicu. Verujem da će Engleska pobediti Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna da osvojimo drugu poziciju. Ali isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da odemo dalje kao treći“, zaključio je Hjumland.
Orlovi bi možda kalkulacije Danaca mogli da iskoriste i kazne.
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
EURO 2024
Perina rabona: Deco, gde ste se izgubili?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala