- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Heroj Luka je spasao Srbiju – ali ostaje žal: Navijači zaslužili da pobedimo

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINALuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Luka Jović golom u poslednjem minutu protiv Slovenije sačuvao je nadu Srbije za plasman u nokaut fazu na Evropskom prvenstvu, a posle jednog od najvažnijih golova u karijeri srpski reprezentativac nada se da će i protiv Danske dobiti priliku da zatrese mrežu.
„Nadam se da ću imati šansu kao protiv Engleske i da ću je ovoga puta realizovati“, rekao je Luka Jović posle meča sa Slovenijom.
Imali su Orlovi šanse, ali lopta nikako nije htela u mrežu sve do poslednjeg minuta kada je Luka Jović herojski poslao loptu u gol za izjednačenje i nadu za opstanak.
Iako je jedini strelac za Srbiju na Evropskom prvenstvu srećan zbog pogotka, kako kaže ostaje žal za pobedom.

„Ostaje žal što nismo uspeli da uzmemo tri boda, mislim da bi nam mnogo pomogla u nastavku grupnog takmičenja da pokušamo da se izborimo za prolaz u nokaut fazu. Utakmica je bila teška, igrali smo protiv ozbiljnog i disciplinovanog protivnika, ekipe koja zna šta želi. Na kraju smo se spasili golom u nadoknadi vremena i mislim da je to najrealniji rezultat“, rekao je Jović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Objasnio je srpski reprezentativac i kako se snalazi u vazdušnim duelima.
„U većini slučajeva sam dosta niži od protivničkih igrača. Štoperi su po desetak centimetara veći, tako da uvek gledam kako da se izvučen na drugu stativu kako bih telom mogao da se izborim da dođem do udarca. Tako je bilo protiv Škotske, tako je bilo i sad. Mislim da je Mitar imao loptu na glavi i kad sam video da prolazi, bio sam pripremljen i hvala Bogu postigao pogodak“, rekao je Jović.
Pohvalio je Luka saigrače Ivana Ilića i golmana Predraga Rajkovića.
„Stvarno super centaršut u poslednjem delu utakmice, koja je bila u zahtevnom tempu, po velikoj vrućini i sparini. Ostao je skoncentrisan da tako centrira. Zaista, svaka čast. Rajko je napao prvu stativu da odvuče pažnju, i to je pomoglo“, istakao je srpski reprezentativac.
Iako važi za mirnog i povučenog momka, emocije posle gola protiv Slovenije nije mogao da obuzda.
„Inače sam povučen, miran, teško se iznerviram, ali za vreme ove utakmice se jesam iznervirao. Bilo mi je krivo zbog celog ambijenta, zbog naših navijača koji su došli. Zaslužili su da pobedimo. Jednostavno, nismo dali sve od sebe, nismo uspeli. Hvala im puno za podršku, znači nam i nadam se da će doći u što većem broju, da ćemo pobediti i proći u nokaut fazu“, rekao je Jović.
Govorio je junak Srbije i o atmosferi u timu koja prema njegovim rečima nikada nije bila bolja.
„Atmosfera u ekipi je nikad bolja. Ovo je najbolja grupa momaka sa kojom sam igrao, to nas i vuče. Meni, kao i njima, nije bitno ko igra, bitan je tim i koje rezultate ostvarujemo. Guramo jedni druge“, rekao je Jović.
Često je potcenjen, ali on vrlo dobro zna da se uvek trudi da pruži maksimum.
„Uvek se trudim da igram maksimalno, takav sam. Moj govor tela je takav, ljudi kad me vide misle da ne dajem sve od sebe. Kada sam na terenu, uvek pokušavam da pomognem ekipi. Uspeo sam da postigem pogodak, bio je i taj sprint u odbranu“, istakao je srpski reprezentativac.
Reprezentacija Danske biće težak izazov za Orlove kojima je pobeda neophodna za plasman u nokaut fazu.
„Stil igre im je sličan Sloveniji, samo nivo veći, kvalitetniji. Igrali smo već protiv njih prijateljsku utakmicu, ali jedno je pripremna, a drugo meč na Evropskom prvenstvu. Pogotovo kada nam taj meč donosi prolaz u narednu fazu takmičenja. Daćemo maksimum i pokušati da dođemo do tri boda“, poručio je fudbaler Milana.
Jović posebno dobro poznaje kapitena Danske Simona Kjera jer igraju zajedno u Milanu.
„Nismo razmenili poruke .Simon je kapiten reprezentacije Danske, veliki igrač, pravi lider i veliki čovek. Jedva čekam da ga vidimi nadam se da ću odneti pobedu”, jasan je Jović.
Imao je reči hvale i za Mortena Hjulmanda.
„On mi se baš dopada kao igrač, zapazio sam ga. Ove godine je otišao u Sporting. Dobri su i timski, ali i individualno. Ima tu igrača na koje treba da obratimo pažnju i na nama je da odigramo najbolje što može. Ako bude tako, rezultat neće izostati. Pobeda nas vodi u dalje. Na pobedu smo išli i protiv Engleske i Slovenije, ovo je ozbiljan nivo takmičenja. Ne možete uvek da dominirate, to ne izgleda kao: ‘Ja hoću sad to da uradim’. Englezi su nas pritisnuli, mi smo u drugom poluvremenu pokušali koliko-toliko, pritisnuli mi njih, držali ih u njihovom šesnaestercu, ali nismo stvorili izgledne prilike. I ova će biti teška utakmica“, naglasio je Jović.
U meču sa Engleskom Jović je posle asistencije Dušana Tadića imao sjajnu priliku da postigne pogodak. Tada nije uspeo, ali se sličnoj lopti nada protiv Danske.
„U tom trenutku sam pokušao da napadne prostor iza odbrambenog igrača, bio sam u sprint. Kada je lopta krenula ka meni, znao sam da neću uspeti da se zaustavim zbog položaja tela. Bio sam u međukoraku i nisam uspeo. Nadam se da će jedna takva doći protiv Danske i da ću je realizovati. Krećem se kao i svaki špic, niži sam i tražim lopte iza odbrane kod kojih mogu što brže da odreagujem“, završio je Luka Jović razgovor za FSS.
Srbija i Danska treće kolo grupne faze Evropskog prvenstva igraju u utorak od 21 čas.
Tilemans, Belgija - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
EURO 2024
Belgijanci slavili uz Lukakuove malere – trijumf Portugalaca, remi Gruzina i Čeha
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala