- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slovenija može da se uzda u „ratnika“ Luku – „Igraće za reprezentaciju dokle god stoji na nogama“

© Foto : FIBALuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Luka Dončić, zvezda Dalasa, igraće za reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, uveren je Niko Herison, generalni menadžer Maveriksa.
Pitanje igranja Luke Dončiča za reprezentaciju gotovo se nikad ne postavlja, jer se slovenački as uvek svim silama trudi da obuče nacionalni dres.
To će verovatno biti slučaj i ovog leta uprkos tome što je Luka povređen i uprkos tome što je umoran od NBA finala.
„Verovatno je to jedna od njegovih najvećih radosti. Rekao bih da dokle god može da hoda da će da igra za reprezentaciju“, rekao je Niko Harison o Dončićevom igranju za Slovenije.
Morao je Luka tokom finalne serije sa Bostona da prima blokade protiv bolova zbog naporne sezone i igranja sa povredama, ali to ga očigledno neće sprečiti u tome da pomogne Sloveniji da ode na Olimpijske igre.
„Mi ne bismo bili ovde bez Luke i morate to da shvatite. Isto tako nećemo uspeti da dođemo tamo gde želimo bez Dončićeve najbolje verzije. Posle treće utakmice sve je bilo na njegovim plećima, kritikovali su ga žestoko. Sa svim tim se izborio, videli ste četvrtu utakmicu, pokazao je karakter pobednika. Spreman je da se bori sa svim izazovima i biće samo bolji“, rekao je generalni menadžer Dalasa.
Objasnio je Harison i to da se slovenački as ponaša kao pravi ratnik.
„Ima samo 25 godina, igrao je veliko finale i video šta mora da uradi još, šta treba da poboljša. Biće sigurno bolji. Mučio se, bio je u bolovima, ali on je ratnik. Igra kroz bol i povrede. Jednostavno, to je Luka. Voli da igra“, zaključio je Herison.
Slovenci će vizu za Olimpijske igre pokušati da izbore na turniru u Grčkoj gde će im protivnici biti domaćin, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat i Dominikana, a samo pobednik putuje u Pariz.
Danci slave gol za izjednačenje protiv Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
EURO 2024
Selektor Danske pred meč sa Srbijom: Voleo bih treće mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala