- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odbojkaši Srbije idu ka Olimpijskim igrama – još jedna pobeda posle preokreta

© AP Photo / Bruna PradoMiran Kujundžić
Miran Kujundžić - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Odbojkaši Srbije pobedili su selekciju Turske u drugom meču treće nedelje Lige nacija rezultatom 3:1 (20:25, 25:19, 25:23, 25:21) i tako se dodatno približili odlasku na Olimpijske igre.
Posle važne pobede nad Kubom, srpskim odbojkašima bilo je potrebno novo dobro izdanje protiv Turske, ali nije počelo dobro.
Srbija je gotovo tokom celog seta bila u zaostatku, u jednom momentu čak i sedam poena prednosti imali su truski odbojkaši koji su bez velikih problema osvojili prvi set.
Turbulentan je bio drugi set, Luburić je dobio crveni karton zbog rasprave, a potom je Nemanja Jovović dobio zeleni za fer-plej jer je priznao da ga je lopta u bloku kačila po prstima.
Srpski odbojkaši bili su daleko bolji u drugom setu, neuporedivo sa igrom iz prvog seta i furiozno su stigli do izjednačenja.
U treći set odbojkaši Srbije ušli su puni samopouzdanja, poveli su 4:0, kasnije i 7:1 i delovalo je da će do ovog seta doći još lakše. Međutim, u samoj završnici turski odbojkaši su uspeli da izjednače pa je tako postalo dramatično.
Srbija je posle te manje drame ipak povela.
Nije bilo lako u četvrtom setu jer Turci nikako nisu popuštali, ali kada je Srbija prelomila i stekla prednost tu prednost je i zadržala do samog kraja.
Do kraja turnira Srbiju čekaju dueli sa Poljskom i Italijom.
Francuska Holandija - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
EURO 2024
Francuzi i Holanđani servirali prvi „krompir“ na EP – Austrija bolja od Poljske, Ukrajina od Slovačke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala