- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ ide u Albaniju: Tragičar je postao heroj i zaslužio priznanje

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Od tragičara do heroja, to je Klaus Đasula bio za Albaniju na utakmici protiv Hrvatske. Uprkos autogolu uspeo je da popravi utisak i kasnije donese bod svojoj reprezentaciji, a zbog dobre partije je prema mišljenju legendarnog Dragoslava Stepanovića Stepija zaslužio „Zlatni brk“.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Škotska Švajcarska
 - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
EURO 2024
Švajcarci i Škoti podelili bodove: Albanija šokirala Hrvatsku – Nemačka u osmini finala
Albanci su poveli već u 11. minutu golom Lačija u meču protiv Hrvatske i tu prednost čuvali su sve do 74. minuta kada je gol za izjednačenje postigao Andrej Kramarić. Za samo 120 sekundi dogodio se potpuni preokret.
U 76. minutu nespretan je bio Klaus Đasula koji je autogolm Hrvatima poklonio prednost. Međutim, kada se činilo da će fudbaleri Hrvatske osvojiti sva tri boda, Đasula je ulogu tragičara zamenio ulogom heroja.
U nadoknadi vremena zatresao je mrežu za 2:2 i tako doneo bod nade svojoj reprezentaciji što je bilo dovoljno da osvoji Zlatni brk.
„Đasula je postigao odlučujujći gol za 2:2. Igrač koji je odavno u Nemačkoj, plejmejker u različitim klubovima vrlo uspešan, tehnički odličan“, naveo je legendarni Stepi.
Nije samo on ostavio dobar utisak na Stepija, već i kompletna reprezentacija Albanije koja je prethodno izgubila protiv Italije rezultatom 2:1.
„Na svim velikim takmičenjima se pojavi jedna ekipa koja ja iznenađenje. Mislim da posle ove dve utakmice ekipa Albanije može da bude pravo iznenađenje na Evropskom Šampionatu i u njoj su igrači koji imaju posebne kvalitete. Videli smo na utakmicama koje je igrala Albanija“, dodao je Stepi.
Situacija u grupi B je komplikovana i za Albance i za Hrvate. Imaju po poraz i remi, a čekaju ih mečevi sa Španijom odnosno Italijom u narednom golu.
Albanija Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
EURO 2024
FSS traži kaznu zbog skandaloznih povika Albanaca i Hrvata „Ubij Srbina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala