- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Perina rabona: Orlovi rano odleteli!

© Sputnik / Petar MilovanovićAugzburg
Augzburg - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Upustio sam se u avanturu zvanu Evropsko prvenstvo. Seo u svog „Pežoa“ i zapucao ravno u ponoć sa ujakom, bratom i zetom, tačno 1.147 kilometara od Novog Beograda do Augzburga.
Otelismo se, ali stigosmo!
Živi i zdravi, što je najvažnije.
Hvala našem prijatelju, drugu, kumu i bratu Atomu, što nam je omogućio predah u njegovom Beču, gde smo „napunili baterije“ i nastavili putešestvije ka epicentru fudbalske groznice.
Konačno, kada smo stigli „radio“ je poziv na relaciji Augzburg – Atina, brzinski intervju sa našim spoljnim saradnikom Darkom Kovačevićem, koji ćete moći da čitate u toku dana na stranicama Sputnjik sporta, a onda sam brzinski ošacovao grad i uverio se u priču o „gradu duhova“.
Augzburg je od Minhena, u kom će Srbija odigrati drugi meč na EP protiv Slovenije (četvrtak, 15), udaljen oko 80ak kilometara, ali u njemu jedva da stičete utisak da je Nemačka domaćin Evropskog prvenstva.
© Sputnik / Petar MilovanovićNemačka
Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Nemačka
Sve je zatvoreno, već oko 18-19 časova, a dan je ovde, pa brat bratu do 22 sata.
Tek kada tramvajem „kecom“ stignete do centra „Moric placa“ stičete utisak da se nešto dešava. Nemci su slavili pobedu nad Mađarima (2:0) i plasman u osminu finala, dok će naši severni susedi po svoj prilici biti prvi koji će „spakovati kofere“ i krenuti kući.
Potrajali su Soboslaj i neka nova „mađarska laka konjica“ kao i „kebab“ koji su Grada, Peca i Vuk smazali, onako iscrpljeni od puta.
Zaostajao sam večito za njima, u nameri da mi nešto ne promakne, ali ništa bitno nije se dešavalo.
© Sputnik / Petar MilovanovićAlbanke
Albanke  - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Albanke
Sretosmo nekoliko Albanki u majicama i dresovima, bilo je i „šahovnica“ po gradu, ali mi je pustoš ostavio najjači utisak, bar na tu prvu loptu.
Prošao sam i pored hotela „Maksimilijana“ ušuškanom u samom srcu Augzburga, i to je dom naših Orlova.
© Sputnik / Petar MilovanovićHotel Orlovi
Hotel Orlovi - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Hotel Orlovi
Prazno gnezdo – očekivano!
Pre nego što smo stigli, odleteli su Piksi i Orlovi za Minhen, gde će u četvrtak od 15 sati biti protiv Slovenaca, biti najbitniju bitku za o(p)stanak na Evropskom prvenstvu.
Koliko sam stigao da vidim i da pročitam, Piksi i Tadić su izgladili nesuglasice, ako se ono što se desilo posle Engleza, uopšte tako i može nazvati.
Kapiten će s desetkom na leđima dirigovati srpskom fudbalskom vojskom na kultnoj Alijanc areni, a kako će se sve završiti, znaćemo oko 17 sati.
A do tada, sutra je novi dan trudiću se da „ulovim“ nešto zanimljivo u „gradu duhova“.
Škotska Švajcarska
 - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
EURO 2024
Švajcarci i Škoti podelili bodove: Albanija šokirala Hrvatsku – Nemačka u osmini finala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala