- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Darko Kovačević za Sputnjik: Tadić je lider – da „gazimo“ i „meljemo“ protiv Slovenije

© Sputnik / Lola ĐorđevićKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Proslavljeni jugoslovenski fudbaler Darko Kovačević pričao je u intervjuu za Sputnjik o najavi meča sa Slovencima koji bi mogao da bude biti il' ne biti za Orlove, kao i o „sukobu“ na relaciji Piksi – Tadić. Za bivšeg asa Juventusa, Lacija, Crvene zvezde, Dušan je lider i to će pokazati već u prvom narednom meču.
Darko Kovačević, sportski direktor Olimpijakosa, koji je svojevremeno istu funkciju obavljao u Fudbalskom savezu Srbije, pomno iz Atine prati dešavanja na Evropskom prvenstvu. Za Sputnjik je analizirao meč Srbije sa Engleskom, neizbežna tema bio je kapiten Dušan Tadić, koji je vruće glave samo rekao šta mu je ležalo u tom trenutku na srcu, da bi pričao i o narednom izazovu Orlova - Slovencima.
Kako si video meč sa Englezima, i reakciju Tadića, koji se posle izvinio selektoru i ekipi, potvrda da je, ipak, dobra atmosfera?
„Ja mislim da je Tadić pravi kapiten. Mislim da je to rekao iz srca. Ne treba da mu se uzme za zlo, napadaju ga ljudi. To se na španskom kaće - Maldad! Bez loše namere, ništa loše ta izjava. Protumačili su je drugačije, zlonamernici, koji tu stoje da komentarišu. Moja neka procena, ko zna Duću, zna da je pravi vođa i pravi kapiten. Pogledajte samo njegove reakcije tokom meča sa Englezima. Bio je desna ruka Piksiju, podržavao je momke i skakao je. Nema zle namere! Nema šta da se izgladi sa selektorom, Piksi je prošao kroz to kao igrač i eto rekao je da ga vraća za Slovence u prvu postavu, to je sjajna stvar“.
© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Vlahović i Mitrović su pokazali da mogu zajedno? Podsećaju na tebe i Miloševića?
– Mislim da su i oni svesni kada igraju dvojica da mora više da se trči, to je jednostavno. Ako jedan ostane drugi mora da trči. Igrali su dobro, ali prvih 20-25 minuta bilo je prevelikog respekta, jednostavno smo možda mogli da ih napadnemo gore mnogo ranije. Videli smo to u drugom poluvremenu. Mogli smo i bod da izvučeo dok smo to shvatili. Da smo izašli od početka, onako kao što smo igrali drugo poluvreme.
Kako protiv Slovenije? Možda i presudni meč?
– Ja sam bio uvek optimista. Mislim da će biti sasvim drugi tip utakmice. Napašćemo Slovence, ozbiljna su timska ekipa, imaju dobre igrače. Znaju da se brane, znaju iz kontre da ugroze protivnički gol, ali mislim da smo bolji. Znamo Jana Oblaka, o njemu ne treba trošiti reči, jedan od pet najboljih golmana u Evropi. Jesam, optimista sam da možemo da rešimo. Biće teško. Treba da damo svoj maksimum, kao drugo poluvreme protiv Engleza. Treba da se trči, da 'gazimo', da meljemo.
Da li su te Hrvati neprijatno iznenadili, praktčno su pred ispadanjem posle (k)iksa sa Albancima (2:2)?
– Iz takmičenja u takmičenje Evropsko i Svetsko, dosta dugo su u vrhu, baš zbog toga imaju šanse i dalje. Danas fudbal ako ne trčiš i ako ne daješ maksimum, teško je pobediti bilo koga. Ako ti još rano daju gol, teško je juriti rezultat. Mogu oni da se vrate protiv Italijana.
Ko te je prijatno iznenadio od igrača?
– Dopada mi se Arda Guler iz Real Madrida, tu je i Konseisao iz Portugalije. Strašni talenti. Nekada su to bili Mesi i Ronaldo, sada pričamo o talasu novih mladih igrača koji dolaze. Pomenuo bih i malog Ilića, koji je protiv Engleza pokazao da ne preza od toga ko je s druge strane, završio je intervju za Sputnjik legendarni Darko Kovačević, sportski direktor Olimpijakosa.
Augzburg - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
EURO 2024
Perina rabona: Orlovi rano odleteli!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala