- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Neverovatno objašnjenje zašto u Švajcarskoj niko lično nije potpisao deklaraciju o Ukrajini

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Švajcarske
Zastava Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Ne postoji materijalna verzija završnog saopštenja sa konferencije o Ukrajini održanoj u Švajcarskoj, to je „živi spisak“ koju mogu da potpišu u bilo kom trenutku čak i države koje nisu učestvovale na konferenciji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Pjer Alen Elčinger.

„Saopštenje nije bilo bukvalno potpisano, stoga ne postoji materijalna kopija. Na sajtu švajcarskog MIP-a je objavljeno zajedničko saopštenje sa spiskom zemalja koje ga podržavaju. To je 'živi spisak', budući da države i međunarodne organizacije mogu da nastavljaju da se pridružuju saopštenju, a čak i oni koji nisu učestvovali na konferenciji. Države takođe mogu biti i isključene sa spiska“, objasnio je on.

U Švajcarskoj je u nedelju na završetku takozvanog mirovnog samita o Ukrajini usvojena deklaracija. Međutim, 13 zemalja, uključujući i članice BRIKS nisu potpisale taj dokument.
S tim u vezi, pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao je da švajcarska konferencija o Ukrajini nije dala nikakav značajan doprinos rešavanju sukoba, kao i da je Zapadu postalo jasno da se ukrajinska kriza ne može rešiti bez učešća Ruske Federacije.
Konferencija o Ukrajini u Švajcarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
RUSIJA
Putinov mirovni predlog zasenio švajcarski samit
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala