- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putinov mirovni predlog zasenio švajcarski samit

© AP Photo / Laurent CiprianiKonferencija o Ukrajini u Švajcarskoj
Konferencija o Ukrajini u Švajcarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
Pratite nas
Švajcarska konferencija o Ukrajini nije dala nikakav značajan doprinos rešavanju sukoba, istakao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. I Zapadu je postalo jasno da se ukrajinska kriza ne može rešiti bez učešća Ruske Federacije.
„Ako govorimo o rezultatima, čak je i zapadnjacima jasno da je nemoguće rešiti ukrajinski problem bez Rusije, odnosno nije jasno o čemu su tamo razgovarali", objasnio je on.
Putinove mirovne inicijative zasenile su švajcarski samit.
„Jasno je da je ova rasprava u Burgenštoku ostala u senci mirovnih inicijativa našeg predsednika, koje su iznete u petak tokom govora u Ministarstvu spoljnih poslova. Učesnici Burgenštoka su bili prinuđeni – hteli to ili ne – da uzmu u obzir naše predloge iznesene dan ranije“, rekao je on.
Priznanje čak i iz Ukrajine da bi sledeća mirovna konferencija trebalo da bude održana uz učešće Rusije potvrđuje besmislenost švajcarskog samita.
„O čemu se može razgovarati bez druge strane sukoba? Jednostrane rasprave, podržavanje stava jedne strane ne vode ničemu", zaključio je on.
U Švajcarskoj je u nedelju na završetku takozvanog mirovnog samita o Ukrajini usvojena deklaracija. Međutim, 13 zemalja, uključujući i članice BRIKS nisu potpisale taj dokument.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala