- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Čovek koga Srbija mora da „uhapsi“

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERBenjamin Šeško
Benjamin Šeško - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije pred sobom ima ključnu utakmicu na Evropskom prvenstvu, ali i jedno ključno pitanje u vezi sa njom koje može da odredi i sam ishod.
Srbija je ostavila odličan utisak protiv Engleske, igrala je fudbal, nije stvarala šanse, ali ih nije ni dozvoljavala i delovalo je čak da je mogla da ostane i neporažena.
Neuspeh minimalnim rezultatom ne predstavlja veliku štetu za Srbiju, naruku ide i rezultat prve utakmice u kojoj su Danska i Slovenija osvojile po bod.
A sada sledi Slovenija...
Mnogi su potcenili ekipu nekadašnje jugoslovenske republike i dali prednost skandinavskom predstavniku, ali je bilo jasno o čemu se tu radi čim je utakmica počela.
Danska jeste igrački kvalitetnija, ali na duge staze njena ekipa ima previše godina i manjak snage, što sa Slovencima nije slučaj.
Kako je vreme odmicalo Slovenci su preuzimali inicijativu i to im se isplatilo jer su uspeli da izjednače za veliki bod.
Odbrana Slovenije je bila na nivou, gol je postigao levi bek, ostali deo tima se nije proslavio, ali je u tome možda opasnost za Srbiju.
Odnosno, opasnost leži u jednom čoveku.

Benjamin Šeško, jedan od najboljih mladih napadača Evrope proveo je 89 minuta na terenu, nije uspeo da se upiše u strelce, ali nije bio ni daleko od toga.

Sjajni špic Salcburga je u nekoliko navrata pokazao koliko je brz, okretan, spretan i spreman da u kratkom periodu pronađe sebi poziciju za topovski udarac.
Pukom srećnom jedan njegov projektil nije završio u mreži Danaca, a luksuz da to proba još jednom Srbija sebi ne sme da dozvoli.
Činjenica da se nije upisao u strelce daće mu dodatni motiv protiv Srbije koja će morati da bude spremna da mu stane na crtu.
Pre svih, to će morati da uradi Nikola Milenković, promovisan u centralnog beka u meču protiv Engleske gde je u džep stavio jednog od najboljih napadača sveta Harija Kejna.
Ali, na Šeška će morati da paze i vezisti, Nemanja Gudelj treba da se iskupi za katastrofalnu grešku kod prvog i jedinog gola Engleske, ali će morati i da pazi jer ima jedan žuti karton.
Sve u svemu, Srbija ne sme da zaspi kada Šeško dobije loptu jer bi mogla surovo da bude kažnjena.
Duel između Srbije i Slovenije igra se 20. juna od 15 časova.
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
EURO 2024
„Utakmica sa Slovenijom ključna – pobeda je imperativ“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala