- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Utakmica sa Slovenijom ključna – pobeda je imperativ“

© AP Photo / Darko BandicNikola Milenković
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
Pratite nas
Pred utakmicu sa Slovenijom, Nikola Milenković, srpski reprezentativac, pohvalio je narednog rivala, ali istakao da će se on i saigrači potruditi da iskoriste sve svoje vrline jer je pred njima imperativ pobede.
Nikola Milneković kratko se osvrnuo na utakmicu sa Engleskom i istakao da iako su on i saigrači izgubili (1:0) smatra da su Srbiju predstavili na dostojan način.
„Bio je izazov igrati protiv Kejna, postigao je više od 50 golova, ali ne bih o individualnim stvarima. Odigrali smo timski, drago mi je što je odbrana bila dobra. Dobro smo se vraćali u presing i pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju i na dostojan način smo predstavljali našu zemlju. Treba da se maksimalno fokusiramo na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Što više pričamo o Engleskoj, to uskraćujemo vreme za utakmicu sa Slovenijom koja je bitnija. Mislima smo u meču sa Slovenijom i pripremamo se na najbolji način“, rekao je Milenković na početku konferencije.
Upitan je srpski fudbaler za Šeška i igru Slovenaca, a iako ima samo reči hvale, veruje da će srpski tim znati da iskoristi svoje prednosti.
„Što se tiče Šeška, Slovenija ima sjajne pojedince, a ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, mnogo koncentracije, daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača. Oni su jako dobra ekipa, dugo igraju zajedno, kompaktni su i moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti još teža nego protiv Engleske. Oni su bili favoriti i bilo je lakše, a sada će biti drugačije jer je naš imperativ pobede i neće biti lako. Moramo se spremati na najbolji mogući način i da iskoristimo što bolje naše vrline. Imamo iskustvo iz Rusije, Katara i moramo to da iskoristimo u narednom meču“, rekao je Milenković.
Objasnio je i srpski reprezentativac na šta će posebno on i saigrači morati da obrate pažnju.
„Sigurno da Slovenija ima sjajne pojedince, ekipa je veoma kompaktna, mnogo su opasni iz kontri i moramo da budemo koncentrisani celu utakmicu i da se branimo ceo meč. Bili smo uglavnom u niskoj zoni protiv Engleske i branili smo se, pokazali smo malo više respekta prema njima nego što je to bilo potrebno. U drugom poluvremenu smo prikazivali veoma dobru igru i dominirali posedom“, objasnio je Milenković.
Srbija je tokom prve utakmice imala fenomenalnu podršku.
„Sigurno da podrška navijača nama mnogo znači, igranje za reprezentaciju je velika čast i želeo bih da se zahvalim na izvanrednoj podršci protiv Engleske, kao i svima koji su bili kraj malih ekrana. To nam je dalo snagu. Što se tiče termina meča, nema tu razlike, pripremamo se isto, možda se više spava“, istakao je Milenković.
Englezi posle gola više nisu bili opasni kao u prvih 20 minuta.
„Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i Slovenija će biti totalno drugačija utakmica i kao što sam rekao, poučeni iskustvom iz Katara, moramo da budemo spremni za Sloveniju“, rekao srpski fudbaler.
Sa Fiorentinom je igrao finale Lige konferencije i veruje da je taj uspeh uticao na njegovo samopouzdanje.
„Sigurno da mi je finale Konferencijske lige podiglo samopouzdanje, treba da verujemo u sebe. Bili smo ljuti zbog rezultata i na krilima dobre igre protiv Engleske treba da nastavimo i to će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolazak grupe“, rekao je Milenković.
Dobio je mnogo pohvala posle meča sa Engleskom, naročito zbog način na koji se borio sa Harijem Kejnom.
„Taj meč protiv Kejna mi daje na samopouzdanju i to je satisfakcija za uložen rad i trud svih ovih godina“, poručuje srpski reprezentativac.
Kako kaže amtosfera u timu je sjajna. Upitan je i ko je spremniji, Tadić ili Mitrović, ali ga je to pitanje samo nasmejalo.
„Provodimo vreme u gejming sobi i mogu da kažem da nekoliko nas igramo Čoveče ne ljuti se, tu su novi izazovi. Tu je i teretana gde u slobodno vreme iskoristimo vreme za oporavak Popunjeno je vreme i zanimljivo je... Što se tiče tog drugog pitanja, morate da pitanje njih, atmosfera je sjajna i pokazali smo protiv Engleske da su momci dali sve od sebe i podneli su žrtvu. Ginulo se za naš dres, atmosfera je zaista sjajna“, rekao je Milenković.
Ukoliko selektor donese odluku da ga ostavi na klupi Nikola će tu odluku ispoštovati.
„Fudbal je kolektivan sport, svi smo u službi reprezentacije i na istom zadatku. To je odluka selektora i svako mora to da poštuje, kao što to poštuje svaki fudbaler u reprezentaciji“, rekao je Milenković.
Kako će početi utakmica sa Slovenijom?
„Treba da nametnemo naš stil igre sa jasnim ciljem, da učinimo sve što je do nas da uvedemo utakmicu na našu vodenicu i šta mi možemo, da iskoristimo naše vrline i njihove mane“, rekao je popularni Bleki.
Želeo je Milenković i da istakne jedan poseban podatak.
„Ima zanimljiv podatak da smo najviši na Evropskom prvenstvu i taj podatak bi trebalo da koristimo na najbolji mogući način kada su prekidi u pitanju. Vežbamo na treninzima. Treba da koristimo taj segment u igri i da budemo što opasniji kada su u pitanju prekidi“, rekao je Milenković.
Za kraj je upitan da prokomentaiše remi Danske i Slovenije (1:1).
„Rezultat ne menja ništa, moramo da budemo koncentrisani samo na nas i da verujemo u naš potencijal, da budemo ambiciozni i da budemo pravi u jednoj od dve najbitnije utakmice u grupi“, rekao je Nikola Milenković.
Srbija i Slovenija igraju u četvrtak od 15 časova.
Jegor Titov - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
EURO 2024
Proslavljeni Rus poručuje: „Navijam za Srbiju – Srbi su naša braća“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala