- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za režisera najvećeg iznenađenja Evropskog prvenstva

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
Pratite nas
Ivan Šranc, reprezentativac Slovačke, bio je režiser najvećeg iznenađenja dana na Evropskom prvenstvu i zato je zaslužio priznanje Zlatni brk u izboru legendarnog Dragoslava Stepanovića Stepija.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
EURO 2024
Autogol za minimalac Francuza i dva šoka u jednom danu!
Nije samo proslavljeni Stepi bio iznenađen, bili su iznenađeni svi oni koji pomno prate Evropsko prvenstvo. U sedmom minutu meča Belgije i Slovačke Ivan Šranc zatresao je mrežu i Slovacima je doneo prednost od 1:0, a kasnije se ispostavilo da je tim pogotkom zapravo svom timu doneo i pobedu.
„Ovoga puta Zlatni brk je iznenađenje za sve, Šranc koji je da gol Belgijancima. Čuo sam da je rekao da je to gol njegovog života postignut protiv jedne velike ekipe“, istakao je Stepi.
Šranc je fudbaler Slavije iz Praga, a prošle sezone u prvoj ligi Češke na 17 utakmica postigao je jedan gol. Na Evropskom prvenstvu za pogodak mu je bilo dovoljno svega sedam minuta.
Strelac jedinog gola ostao je na terenu do 81. minuta kada ga je zamenio Duris, ali za podvig i najveće iznenađenje dana treba pohvaliti kompletnu reprezentaciju Slovačke.
„To je reprezentacija koja stalno učestvuje na velikim takmičenjima, ali se to retko pominje, a rezultati koji prave su zapaženi rezultati“, zaključio je Stepi.
Slovačka i Rumunija imaju po tri boda, Belgija i Ukrajina još nijedan.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
SPORT
Partizan ostao bez kapitena Pantera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala