- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Određen sudija za meč Srbije i Slovenije

© AP Photo / Alessandra TarantinoSrbija - Engleska
Srbija - Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
Pratite nas
Ištvan Kovač biće prvi sudija meča između Srbije i Slovenije na Evropskom prvenstvu.
U drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva prvi sudija meča Srbije i Slovenije je Ištvan Kovač iz Rumunije, dugogodišnji UEFA arbitar.
Pomoćnici Kovaču biće Vasile Marinesku i Ovidiju Artene takođe iz Rumunije, a četvrti sudija biće Norvežanin Espen Eskas. Pol van Bekel iz Holandije biće u VAR sobi.
Meč Srbije i Slovenije igra se 20. juna od 15 časova, a to će za Kovača biti prva utakmica koju sudi na ovom Evropskom prvenstvu.
Slovenci su imali priliku da se upoznaju sa rumunskim arbitrom jer im je sudio u tri meča. U dva od ta tri su pobedili. Najpre 2017. godine kada je Slovenija pobedila Litvaniju, zatim četiri godine kasnije kada su odigrali remi sa Slovačkom i prošle godine kada su pobedili Severnu Irsku.
Pojedini među Orlovima Kovača su upoznali na Evropskim prvenstvima kada su igrali za mlade selekcije, ali srpska javnost ovog sudije seća se po meču Crvene zvezde i Rendžersa u Ligi Evrope.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
EURO 2024
„Zlatni brk“ za režisera najvećeg iznenađenja Evropskog prvenstva
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala